Milyonlarca emekli bu haberi bekliyor: Bayram ikramiyesi bu hafta Meclis'e geliyor

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren önemli bir düzenleme bu hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulacak. Yapılacak düzenleme ile emeklilerin bayram ikramiyesi yüzde 50 artırılarak 2 bin liradan 3 bin liraya çıkarılacak.

GİRİŞ 26.02.2024 10:59 GÜNCELLEME 26.02.2024 16:59
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

Emeklinin bayram ikramiyesini 3 bin liraya yükseltecek kanun teklifi, yeni haftada TBMM’de Genel Kurul gündemine gelecek.

Haftalık çalışmasına salı günü başlayacak olan Genel Kurul’da gündemin ilk sırasında 8. Yargı Paketi olacak.

Düzenlemeye komisyon aşamasında eklenen bir madde ile emekliye ramazan ve kurban bayramlarında verilen 2 bin liralık ikramiye, yüzde 50 artışla 3 bin liraya yükselecek.

YARGI ALANINDAKİ DÜZENLEMELER

8. Yargı Paketi ayrıca yargılama süreçlerine yeni düzenlemeler getirecek.

Teklife göre, örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme fiili müstakil bir suç sayılacak; bu fiili gerçekleştiren kişi hem işlediği suç hem de örgüt adına suç işlediği için ayrı ayrı cezalandırılacak.

Suçla daha etkin mücadele edilebilmesi ve caydırıcılığın sağlanması amacıyla bir günlük adli para cezasının alt sınırı 20 liradan 100 liraya, üst sınırı 100 liradan 500 liraya yükseltilecek.

Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama, silahlı örgüt, terörizmin finansmanı suçlarının bir şirketin faaliyeti çerçevesinde işlenmesi halinde kayyım atanmasına karar verildiğinde, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu kayyım olarak atanabilecek.

DEPREM BÖLGESİNDE SANAYİ ALTYAPISINA YÖNELİK DESTEĞİN SÜRESİ UZATILACAK

Yargılamaların makul sürede sonuçlandırılmadığı iddiasıyla yapılacak manevi tazminat taleplerini Tazminat Komisyonu karara bağlayacak.

Deprem bölgesinde sanayi altyapısının güçlendirilmesine yönelik destek ve uygulamaların süresi bir yıl daha uzatılacak.

Dilekçe Komisyonu ile İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyelerinden Oluşan Karma Komisyon 28 Şubat Çarşamba günü toplanacak. Kamu denetçileri, kendi faaliyet alanlarıyla ilgili komisyona sunum yapacak.

Salı ve çarşamba günleri Meclis’te grubu bulunan siyasi partilerin grup toplantıları yapılacak.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 53
  • Mehmet Akif 2 ay önce Şikayet Et
    Ya şu haberi kaldırın artık
    Cevapla
  • memur ali 2 ay önce Şikayet Et
    sayın yöneticiler seyyanen zammı verirseniz bu sıkıntıların hepsi bir parça çözülür DENETLEME ve AĞIR Ceza oladığı sürece bu kan emiciler canımızı yakmaya devam edrler Kamudaki İsraf ve Vurdumduymazlıklar çözülmeden bu Ahlaksızlıklar da BİTMEZ::::
    Cevapla
  • selim koç 2 ay önce Şikayet Et
    seçimin kazananı kim olur bilmem ama kaybettireni emekliler olacak
    Cevapla
  • Tevfik 2 ay önce Şikayet Et
    Emeklilere yatırılan prim gün sayısına göre mevcut yasalar çerçevesinde maaş bağlanır. Örnek 3600 gün primle 6000 gün veya 13000 gün prim yatıranın maaş hesaplanması buna göre yapılır. Dolayısıyla herkes buna göre yorum yapmalıdır. Adil olan budur.
    Cevapla
  • Orhan Aydın 2 ay önce Şikayet Et
    ülkede enflasyon neyse o olmalı her sene kırparak buraya kadar düşündünüz bu müdür adalet o halde siz adil değilsiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle