DMM'den kiralarda yüzde 25 zam sınırı açıklaması

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan "Kiralarda yüzde 25 zam sınırı uygulamasının uzatılmamasına karar verildi" şeklindeki iddiaları yalanladı.

GİRİŞ 25.02.2024 15:09 GÜNCELLEME 25.02.2024 16:10
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, 'kiralarda yüzde 25 zam sınırı uygulamasının uzatılmamasına karar verildi' iddiası doğru değildir.

Fahiş kiralarla ilgili vatandaşlarımızdan gelen şikayetler üzerine, TBMM Genel Kurulunda konut kira artışlarının bir önceki kira yılına ait bedelin yüzde 25'ini geçmemesine ilişkin düzenleme 2022 Haziran ayında kabul edilmiştir. 2 Temmuz 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, 6098 sayılı Borçlar Kanunu’na konut kira sözleşmelerinde kira artış oranının sınırlı olduğuna dair eklenen Geçici Madde 2 hükümleri doğrultusunda yüzde 25’lik kira artış oranı 1 Temmuz'a kadar uzatılmıştır.

Herhangi bir resmi kurumdan, 'yüzde 25 zam sınırının kaldırıldığına' yönelik bir açıklama yapılmadığı tespit edilmiştir. İddialara dayanak olarak gösterilen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un açıklamasında, 'Kiralarda yüzde 25 zam sınırı uygulamasının uzatılmamasına karar verildi' şeklinde bir ifade kullanılmadığı belirlenmiştir" ifadelerine yer verildi.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 20
  • Hadbildiren 1 ay önce Şikayet Et
    2020 yılında evimi kiraya verdim bende başka bir yerde kiradayım. 2020 de asgari ücret 2.324 tl ve ben durumu iyi değil diye 1000 tl kiraya verdim sene 2024 asgari ücret 17.000 tl. Benim kirada 4.500. Be kirada oturan ve burada ahkam kesen kiracı nankörlük yapma. O ev senin olsa o kira için adamın gözünü oyarsın. Utanmadan Başka ev alır kiraya verirsin adamın evinde bedava oturursun.
    Cevapla
  • Vicdan 2 ay önce Şikayet Et
    Ev sahnede yazıktır.On bin lira emekli maaşı ile geçiremeyen ev sahipleri var.Bir kiralık olsun gece gündüz çalışıp didinip ev sahibi olmuş kişi kiracıya karşı karşıya getirdiniz..Yanındaki kiralık daire 12 bin lira iken buda 4 bin lira kira alıyorsa vicdansızlıktır.Kircıda sigara içmesin.Ayda 2500 TL sigara ya veren kiracılar çok.Neden ev satın almaya çalışmıyor.
    Cevapla
  • Ersever 2 ay önce Şikayet Et
    Kiraya yüzde yirmi beş sınır yapılabiliyorda sarılan tüm mallara ev dahil neden yüzde yirmi beş sınırlama yapılmıyor. Burada ev sahibinin hak gaspı vardır.
    Cevapla
  • Harun R. 2 ay önce Şikayet Et
    Bu işin çözümü bu değil ! Devlet olarak hangi gelir kalemini %25 te tuttun ki ev sahibini buna zorluyorsun? Arz talep meselesi bu . Kira fahişse talep çoktur arzı arttırmak için ne yapıyorsun? Ortalama 2000000TL değerinde bir evi %25 te inat eden3 yıllık kiracı şu an 2000 TL kira verirse bu 1000 ay evin kendini amorti etmesi demektir. Buna ev sahibini mahkum etmek mi vicdansızlık ??
    Cevapla
  • Ner 2 ay önce Şikayet Et
    Kiralık konutlar öncelikle kayıt altına alınmalı ve Belediye veya bir devlet kurumu tarafından kiracıların işyeri ve hanedeki kişi sayısına göre kiraya verilmelidir.Ev sahibinin söz hakkı olmamalıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle