Memur-Sen'den emekli maaşı açıklaması

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, asgari ücretin altında emekli maaşı olmaması gerektiğini söyledi.

GİRİŞ 24.02.2024 16:51 GÜNCELLEME 24.02.2024 17:06
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Asgari ücretin altında emekli maaşı olmamalı. Kamu görevlileri için, görev aylığı ile emekli aylığı arasında kopmuş olan bağ yeniden tesis edilmeli, 8 bin 77 liralık seyyanen zam güncellenerek emeklilerin de gelirlerine yansıtılmalı." açıklamasında bulundu.

Ali Yalçın

Yalçın, Kızılcahamam'da bir otelde TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un katılımıyla düzenlenen "Memur-Sen 8. Türkiye Buluşması" programında yaptığı konuşmada, sendika olarak çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınmasını talep ettiklerini anlattı.

Yalçın, sorunların bitmesi için mücadele ettiklerini belirterek, yeni kazanımlar elde edilmesi ve herkesin, saygın iş ortamlarında, iyi ücret ile refah düzeyi yüksek bir ülkede yaşaması için çalıştıklarını kaydetti.

Türkiye'nin kalkınması, büyümesi, üretimin artması ve milli gelirin çoğalması için her hayırlı çalışmaya destek verdiklerini vurgulayan Yalçın, bu konuda atılan her kararlı adımın arkasında olduklarını ifade etti.

Yalçın ayrıca 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu'nun değişmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 40
  • Mazlum 2 ay önce Şikayet Et
    Ali beyfendide tam bir hak arama tipi var.
    Cevapla
  • Vav 2 ay önce Şikayet Et
    Vaaaw çok güzel konuşmuş.
    Cevapla
  • Gültepeli bjk 2 ay önce Şikayet Et
    Devlett, SSK,Onbinlira oluyodu hani maaşlar ben Onbinlira bile cekemedim enaz onikibinlira olmalı olmadı buiş şimdi
    Cevapla
  • 7200 2 ay önce Şikayet Et
    7200 unutuldu.unutma unutturma.
    Cevapla
  • Gevurdagli 2 ay önce Şikayet Et
    Senin sendiakadayim ama boş konuşuyorsun hani 3600 dalavere adalet yok ümidimiz kırıldı yapana kadar kalıyor bu ülkede yazık yeminle boşuna oturuyorsun o koltukta bir tane memura yaptığın güzellik yok göstereceksin reis ne derse tamam diyorsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle