Çalışma saatleri kısalacak mı? Bakan Işıkhan'dan açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışma saatlerinin kısalacağına ilişkin tartışmalarla ilgili uyarıda bulundu. Işıkhan, "Bakanlık tarafından bir açıklama gelmediği sürece kamuoyunda yer alan haberleri dikkate almayın" dedi.

GİRİŞ 24.02.2024 16:16 GÜNCELLEME 25.02.2024 11:14
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Bakanlık tarafından bir açıklama gelmediği sürece kamuoyunda yer alan haberleri dikkate almayın" uyarısında bulundu.

Bakan Işıkhan, "Son zamanlarda çalışma hayatıyla ilgili bizim dışımızda çokça yorum ve haberler olduğunu görüyoruz. Tabii ki çalışma hayatı dinamik bir yapıya sahip ve her zaman üzerine konuşulacak, 'Daha iyi nasıl yaparız?' diye tartışılacak bir alandır. Biz daima işçimizin ve işverenimizin kazanılmış haklarını korumayı öncelikliyoruz. Bu yüzden doğrudan bizden bir açıklama gelmediği sürece kamuoyunda yer alan haberlerin dikkate alınmaması gerektiğini belirtmek isterim. Yapılacak çalışmaların iş hayatının tüm paydaşlarının ortak görüşleriyle belirleneceğini sözlerime eklemek isterim" ifadelerini kullandı.

Vedat Işıklan

"22 YILIN EN DÜŞÜK İŞSİZLİK ORANI"

Çalışma hayatındaki kayıt dışı istihdamı azaltmayı da hedeflediklerini belirten Işıkhan, "Önümüzdeki ay açıklanacak 2023 yılı verilerinde hem genelde hem kadınlarda hem de gençlerde 2002 yılından bu yana en yüksek iş gücüne katılım oranları ve istihdam oranları beklenmektedir. Aynı şekilde tüm diğer göstergeler, son 22 yılın en düşük işsizlik oranının ortaya çıkacağına işaret etmektedir. Diğer yandan İş Pozitif'i başlattığımız 9 Şubat’tan bu yana, yani geçtiğimiz 2 hafta içinde 15 bin 262 kadını işe yerleştirdiğimizin müjdesini vermek istiyorum. Bu rakamlar, hem İş Pozitif programımızın hem de diğer istihdam politikalarımızın ne derece etkili olduğunu göstermektedir." dedi.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • Adsız 2 ay önce Şikayet Et
    Türkiyede günlük çalışma saati 8 ama verim 5.5 saat yapılan araştırmalara göre. Herkese eşit bi sistem yapılsın sadece çalışanlara değil.
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    İstanbul Büyükşehir BELEDİYESİ geçti neyi bekliyorsunuz sayın bakan
    Cevapla
  • zafergülten 2 ay önce Şikayet Et
    İzmir -Çiğli de bir kauçuk fabrikası(H.D)bu işyerinde bazı işçilerin iş sıkışık olduğu zaman hafta sonları tam gün çalıştırıldığını bilirim,sabah 8 de işbaşı,akşam 8 de mesaili çalışma bitimi,1 saat yemek yeme ve dinlenme,ve sabah 8 e kadar tekrar çalışma,işveren gidince nöbetleşe yere serilen mukavalar üstünde 1 saat kadar kaçak uyku.
    Cevapla
  • Kaynakçı ustası 2 ay önce Şikayet Et
    Elin gavuru çalışma saatlerini 4 güne indirdi 128 saat çalıştırıyor. Bizde 200 saatten az çalışan varsa söylesin hatta 300 saatlerde bazı yerlerde denetim yok şikayetler dikkate alınmıyor herşey işveren lehine türkiyedede inşallah cuma tatil günü olur 4 güne iner babalar çoluk çocuk cuma namazını hidayet eder
    Cevapla
  • Ercani 2 ay önce Şikayet Et
    Avrupa gibi olmali.maksimum 8 saat calisilmali.Esnek saatli part-time işler tesvik edilmeli.Avrupadaki kadinlarin cogu part-time çalışır. vardiyali isler 06/14 -14/22 -22/06 saatleri arasjnda olmali, minumum Mola 30dk. olmali 2 defa.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle