KKM'de düşüş devam ediyor

Kur korumalı mevduat ve katılma hesaplarından çıkışlar sürüyor. KKM hesaplarından geçen hafta 24,5 milyar lira çıktı. KKM hesaplarındaki meblağ 2 trilyon 343,2 milyar TL'ye geriledi.

KKM'de düşüş devam ediyor
KKM'de düşüş devam ediyor
GİRİŞ 22.02.2024 14:43 GÜNCELLEME 22.02.2024 16:28
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) verilerine göre kur korumalı mevduatta geçen hafta 24,5 milyar lira düşüş oldu.

Kur korumalı TL mevduat ve katılma hesapları 2 trilyon 367,7 milyar TL'den 2 trilyon 343,2 milyar TL'ye geriledi.

Toplam mevduat hacmi 2,3 trilyon liraya indi. Kur korumalı mevduat hacmi, düşüşlerin başladığı eylül ayında 3,4 trilyon lira seviyesindeydi. Böylece düşüş 900 milyar lirayı buldu.

TCMB, kur korumalı TL mevduat hesaplarına dair ilk düzenmesini Ağustos 2023'te gerçekleştirmişti. Düzenleme ile menkul kıymet ve zorunlu karşılık uygulamalarında kur korumalı hesapların dahil olduğu TL payı rasyosu yürürlükten kaldırılmıştı.

TCMB, 1 Ocak'tan itibaren TL dönüşümlü KKM'de yeni hesap açılamayacağını bildirmişti. Kararda göre mevcut TL dönüşümlü KKM hesaplarının da yenilenmeyeceği belirtilmişti.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    oda bir düşüş değil mi
    Cevapla
  • vatandaş 2 ay önce Şikayet Et
    Kur koruma 1 ocakta kaldırıldı zaten, üstelik enflasyonun altında kalarak yatırımcısına zarar ettirdi, dolar, altın, faiz enflasyonun altında kaldı BORSA en karlı yatırım oldu THY ve BİM hisseleri alan hep kazanıyor .
    Cevapla
  • ah vatandaş 2 ay önce Şikayet Et
    düşüş yok. vadesi gelen hesapları banka kapatıyor.
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Çok Azalmış
    Cevapla