KAAN kalkışta o hareketi neden yaptı? KAAN'ın test pilotu ilk kez açıkladı

Türkiye'nin 5. nesil savaş uçağı olacak KAAN, gökyüzü ile buluştu. Tarihe geçen uçuş sonrası 'KAAN'ın yatay stabilizeleri niçin çok hareketliydi?' sorusu gündeme gelmişti. Bu soruya KAAN'ın test pilotu Barbaros Demirbaş cevap verdi.

GİRİŞ 22.02.2024 12:38 GÜNCELLEME 22.02.2024 13:38
Bu Habere 85 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin geliştirdiği 5. nesil savaş uçağı KAAN pistten teker keserek gökyüzü ile buluştu. Tüm Türkiye'nin nefesini keserek izlediği uçuş dünyada da büyük yankı uyandırdı.

KAAN'ın test uçuşuna dair görüntülerin yayınlanması sonrası ile  KAAN savaş uçağının kalkış esnasında yatay stabilizeleri niçin çok hareketliydi? sorusu bir anda gündeme geldi.

İlk uçuşu anlatan KAAN'ın Baş Test Pilotu Barbaros Demirbaş bu soruya da cevap verdi, Demirtaş, "Bu tamamen uçağın kontrol karakteristiğinin normal davranışı. Çok hassas bir şekilde uçuş karakterini muhafaza edebilmemiz için uçuş kontrol bilgisayarı, düşük hız ve düşük dinamik basınçta onu o şekilde ayarlıyor" dedi.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 85
  • Osman 2 ay önce Şikayet Et
    Askere seyyanen 7 bin tl ocak itibari ile verilecekmi ve özlük hakları torba yasa seçimden önce gelecekmi durum ney personeller ile ilgili açıklayın !!!
    Cevapla
  • Osman 2 ay önce Şikayet Et
    Askere seyyanen 7 bin tl ocak itibari ile verilecekmi ve özlük hakları torba yasa seçimden önce gelecekmi durum ney personeller ile ilgili açıklayın !!!
    Cevapla
  • H öztan 2 ay önce Şikayet Et
    Maşallah tekerine CHP HDP PKK dolanmasın.
    Cevapla
  • Vatan icin 2 ay önce Şikayet Et
    Sifirdan uretilen bir bir ucak icin elbette eksiklikler, hatalar falan olacak. Bu bir surec ve gelistirilecek. Uzaya roket yollamak icin onlarca deneme yapiliyor, basarisiz olunuyor ama kimse pes etmiyor. 1 2 3 4 5 6 7 ... denemelerde basarisiz mi oldun yime deneyeceksin. Zafere ulasmak kolay degil ve uciz da degil. 2 kose yazarinin mal mal yorumlarina bakip mal mal yorum yapmayin
    Cevapla
  • KILIC 2 ay önce Şikayet Et
    Konu yerli üretim olunca herkes uçak uzmanı oluyor. Ulan bize ne çok hareketliyse. Sanki anlıyoruz da. Ama gavur yapsa, adamlar yapmış ya deriz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle