Hamsiye talep azaldı!

Karadeniz’de yeni sezonda palamut avıyla başlayan ancak palamutta umduğunu bulamayan balıkçılar hamsi ile umutlanırken bugünlerde de hamsinin iyice azalmasıyla sezonu yavaş yavaş kapatmaya hazırlanıyor.

Hamsiye talep azaldı!
Hamsiye talep azaldı!
GİRİŞ 21.02.2024 21:34 GÜNCELLEME 21.02.2024 21:34
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Doğu Karadeniz Balıkçı Kooperatifleri Birliği Başkanı Ahmet Mutlu, sezonun bitmesine bir buçuk aydan fazla kalmasına rağmen çoğu balıkçıların sezonu kapatmaya hazırlandığını zaten vatandaşın hamsiye de aşırı bir talebinin olmadığını belirtti.

"PİYASADA HAMSİYE AŞIRI BİR TALEP YOK"

Mutlu, “Bugünlerde balık haline hamsi 50-100 kasa kadar geliyor. Dolasıyla bu miktar ne piyasayı ne de esnafı memnun eder. Piyasada hamsiye aşırı bir talep yok. Küçük çapta da olsa istavrit yoğunluğu var. Sezonun kapanmasına biraz uzun süre var ancak balıkçılık açısından sezonun sonu geldi desek yeridir. Çünkü artık masrafları kurtarmıyor tat vermiyor. Bu şartlarda zaten mazot fiyatı yüksek, bunun yanı sıra bir teknede 30-35 kişi çalışanı düşünürken bunların bir kısmı maaşlı bir kısmı pay sistemiyle çalışıyor. Dolayısıyla bu saatten sonraki maliyetler balıkçılara yükten başka bir şey getirmez” dedi.

Bir sezon palamudun az olması bir sonraki sezon ise bol olacağı yönündeki söylentilere katılmadığını kaydeden Mutlu, “Deneme yanılma metoduyla tahmin edilebiliyor. Toriğin havyar tutması, havaların iyi gitmesi veya o balığın ortamına uygun olması üreme anlamında farklılıklar oluşturabilir. Onun için ben buna pek katılmıyorum. Bana göre bu iklimsel bir olay. Ortam oluşursa sonuçta iyi oluyor” diye konuştu.

 

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Hamsinin bu yılkı boyutları ile ücretsiz dahi alınması; HARAM dır. En irisi vijdanları sızlatıyor. Satanada yiyenede haram olsun.....
    Cevapla
  • misafir 2 ay önce Şikayet Et
    200 TL bir kilo hamsi tabi talep olmaz
    Cevapla
  • Armina 2 ay önce Şikayet Et
    Talep azalır tabii ,hem hamsiler küçük hemde milleti kandırıyorlar öne büyükleri diziyorlar poşetlere küçükleri dolduruyorlar fiyatta çok fahiş .
    Cevapla
  • DARK 2 ay önce Şikayet Et
    Aç gözlüler, Karadeniz'i kuruttunuz. Mutlu musunuz?? Şunu bilin ki balığın dahi ahını aldınız. Kazancınız size hiç bir zaman huzur getirmeyecek. Devasa gemiler, son model cihazlar ile resmen katliam yaptınız Yalan mı?? Ben size daha ne diyeyim. Allah biliyor ya.
    Cevapla
  • MUZTAVA 2 ay önce Şikayet Et
    Tüm Türkiyeyi doyurmaniza gerek yok.! Trabzon´da sadece Trabzon icin ava cikin ve 34 ki$i yerine 10 ki$i ile cikin.!!! Her kez yöresinde tutsun samsunda cevresinde tutsun efendim.Birde o kücücük hamsileri tutmayin yazik günah cekin evinize gidin yaaa.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle