Bakanlıktan kira çalışması

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kira gelirlerinin tespiti ve doğru beyan edilmesini sağlamaya yönelik çalışma yürütüyor. Kira gelirlerinin doğru tespiti için kiracılardan bilgi toplanmaya başlandı.

Bakanlıktan kira çalışması
Bakanlıktan kira çalışması
GİRİŞ 21.02.2024 11:59 GÜNCELLEME 21.02.2024 17:45
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kira çalışması çalışması başlattı.

Yapılan çalışmada 4,5 milyon konut analiz edilirken bu konutlarda potansiyel kiracılar belirlendi ve yoklama yapıldı.

Yapılan çalışmada ulaşılamayan kiracılara belirli gün ve saat verilerek gerçek kira bedelleriyle ilgili görüşme mektubu bırakılıyor.

DİJİTAL FORM İMKANI

Bakanlık, kiracılara bilgi formlarını dijital olarak doldurma imkanı da tanıdı.

Gelir İdaresi Başkanlığı dün yaptığı duyuru ile görüşme mektubu bırakılan kiracıların kira ödemelerine ilişkin bildirimlerini vergi dairesine gitmeden internetten yapabilmelerinin yolunu açtı.

Dijital Vergi Dairesi uygulamasında yer alan Kira Bildirim Formu doldurularak da bildirim yapılabilecek.

BAKAN ŞİMŞEK: TESPİTLER YAPILACAK

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise konuya ilişkin geçen günler açıklama yapmış ve "Tapu ve nüfus verilerinin incelenmesi sonucunda,kira geliri elde edebilme potansiyeline sahip yaklaşık 4,5 milyon konut analiz ediliyor; kiralık olarak tespit edilen adreslerde fiili tespitler yapılacak." ifadelerini kullanmıştı.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 19
  • Adnan Başar 2 ay önce Şikayet Et
    Madem devlet kiracıları çok düşünüyor satın alsın bu daireleri, isterse bedavaya versin kiracıya. daha faydalı olur. adaletli olan başarabiliyorsan herşey artışı için %25 sınır getirilsin. Sadece bir kesim ezilmesin.
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    aynen
    Cevapla
  • Alaskamkuzey 2 ay önce Şikayet Et
    beyan istiyor bakan eyvallah zaten vergisini veriyoruz. piyasa yüzde 200 zamandır kira artışı yüzde 25 adalet bu demek . adaletsizlik doğru değil ortada zaten olmam
    Cevapla
  • y0rum cu 2 ay önce Şikayet Et
    kira vergisi verilsin tamam ama, ne bu ev sahibi düşmanlığı? birden fazla evi olana şöyle vergi olsun böyle boynu vurulsun.. o zaman birden fazla arabası olan, arsası olan, dükkanı olan, daha birden fazla neyi olan varsa vergi iki kat olsun hatta elinden alınsın.
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Yalan beyan edene çok ağır para cezası verilsin
    Cevapla
  • polat 2 ay önce Şikayet Et
    Turabi, Yalan beyan hepsini kapsıyor zaten, mesele yalan söylememekte. Yalan beyan edene çok ağır para cezası verilsin, bunun için.
    Cevapla
  • Turabi 2 ay önce Şikayet Et
    Adam çalışmış ev almış garabet yüzdeyirmibeşle kiraya vermiş ,bu adamın aldığı kira ne de buna çook ağır ceza vereceksin.?!I Dediğin şey vergi vermeyen holdinglere,zenginlere uygulansın önce...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle