Piyasaların gözü Merkez Bankası'nda! Faiz kararı yarın

Merkez Bankası yarın faiz kararını açıklayacak. Piyasa beklentisi MB'nin faizi sabit bırakacağı yönünde... A1 Capital Genel Müdür Yardımcısı Üzeyir Doğan, Merkez Bankası'nın TL'ye yönelik yönlendirmeler yapabileceğine dikkat çekti.

GİRİŞ 21.02.2024 15:01 GÜNCELLEME 21.02.2024 15:02
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Merkez Bankası, yılın ikinci faiz kararını yarın açıklayacak. Piyasaların beklentisi Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 45'te sabit bırakacağı yönünde.

A1 Capital Genel Müdür Yardımcısı Üzeyir Doğan, Haber7'ye yaptığı değerlendirmede, politika faizinin sabit bırakılmasının güçlü bir öngörü olduğunu belirtti.

Doğan, Merkez Bankası'nın vereceği mesajların piyasaları yönlendirme noktasında oldukça önemli olduğunu vurguladı.

MERKEZ BANKASI'NIN FAİZ KARARI YARIN

Merkez Bankası'nın faiz oranlarında bir değişiklik yapmayacağını beklediğini ifade eden Doğan, son enflasyon raporu sunumunda Merkez Bankası Başkanı'nın net bir şekilde faizlerde değişiklik olmayacağı yönünde mesaj verdiğini hatırlattı. "Yeni bir faiz artırımının şu aşamada gündeme gelmesi mümkün görünmüyor" dedi.

Enflasyon raporu sunumunda Para Politikası Kurulu metninde yer alacak ifadelere dair ipuçlarını piyasaların aldığına işaret eden Doğan, "Para politikasında sıkı duruşun korunacağına yönelik kararlı bir tablo vardı" diye konuştu.

Bu mesajların yarın da tekrarlanacağı kanaatinde olduğunu belirten Doğan, "Farklı olarak TL noktasında piyasalara yönlendirme yapılabilir" dedi.

BORSA YATIRIMCISINA ÖNEMLİ TAVSİYE

Borsa yükselişini sürdürüyor, BIST 100 endeksi güne yüzde 0,52 yükselişle 9 bin 393 puandan başladı. 

Önümüzdeki dönemlerde Türkiye'ye yönelik not artışlarının gündeme gelebileceğini belirten Doğan, not artışlarıyla beraber CDS'lerdeki düşüşün hızlanabileceğini, bu durumun da yabancı sermaye girişini artırabileceğine dikkat çekti. "Tüm bu gelişmeler ile beraber borsada daha pozitif bir fiyatlama olacak" dedi.

Borsada ana trendin yukarı olduğunun altını çizen Doğan, yıl içerisinde 14 bin puanın mümkün olduğunu belirtti. Kısa vadede ise 10 bin puanın psikolojik direnç seviyesi olduğuna işaret etti. 

Yatırımcılara tavsiyede bulunan Doğan, yatırımcıların acil ihtiyacı için ayırdığı para ile borsada yatırım yapmaması gerektiğinin altını çizdi. Bu durumun panikle hareket etmeye sebep olacağını ve kayıplar yaşanabileceğini vurguladı. 

ALTINDA YÜKSELİŞ NE ZAMAN BAŞLAR?

Altın fiyatlarında kısa vadede düşüşlerin olabileceğini belirten Doğan, Fed'in en iyi ihtimalle ilk faiz indirimine Haziran'da gidebileceğine işaret etti. "Faiz indirimlerinin gecikmesi altın fiyatlarını baskılayabilir" dedi. Altın fiyatlarında oluşan köpüğün kısa vadede alınabileceğine dikkat çeken Doğan, sadece ons da değil gram altın tarafında da düşüşlerin görülebileceğini ifade etti. "Dikkat edilmesi gereken husus şu; geleneksel altın yatırımcılarının düşüşlerde pozisyonlarını artırması daha doğru bir strateji olabilir" diye konuştu.

KAYNAK: HABER7
Derya Yüce Haber7.com - Editör-Muhabir
Haber 7 - Derya Yüce

Editör Hakkında

YORUMLAR 6
  • halil 2 ay önce Şikayet Et
    Yüksek faiz ekonomiye yüktür . Piyasaya da yüktür . Düşük faiz ise arz talep dengesini kırıyor efilasyon oluşuyor . Bunun ortasını bulmak cok zor ya üretimi fazlalaştırıp faizi düşürmekte cok zor rabbim yardımcımız olsun
    Cevapla
  • aga 2 ay önce Şikayet Et
    Faiz yükseltme ye destek verenler, bedelini ödesin biz katılmıyoruz. devlete hükümete desteğimiz yok. Zorla aldıkları alacakları da haram olsun..
    Cevapla
  • Bozkurt 2 ay önce Şikayet Et
    Ortak para birimi ne zaman gelecek Turan para birimi
    Cevapla
  • Kırgın 2 ay önce Şikayet Et
    Tl mizi yükseltin insannar ticaret diyil faize dolara altına parasını yatırıyor oda parası olan üretici diyil tüketici olduk dışa bağımlılığımız bu gidişle hiç bitmez
    Cevapla
  • asi 2 ay önce Şikayet Et
    yeter artık bu lanet faiz yüzünden ev kredisi çekemedik. faiz düşse piyasa insanlara zumediyor herşeyi katlayarak enflasyonu körüklüyor. faiz artınca herşey kilitleniyor. yeter ya... ben gerçekten bıktım bu milletin birbirine fahiş fiyatlarla zulmetmesinden. bu millet iyidir hoştur ama birbirine attığı kazığı başka kimse yapmaz... yazık bize yazık... utanıyorum bu hallerimizden...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle