Sağlık Bakanlığı 27 bin sözleşmeli personel alacak! Başvuru şartı ve tarihi belli oldu

Sağlık Bakanlığı’nın 15 bini hemşire, 2 bini ebe olmak üzere toplam 27 bin sözleşmeli personel alımına ilişkin ilanı Resmi Gazete’de yayımlandı.

GİRİŞ 21.02.2024 02:15 GÜNCELLEME 21.02.2024 09:43
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Son dakika Sağlık Bakanlığı haberleri: Sağlık Bakanlığı’nın 27 bin sözleşmeli personel alımına ilişkin ilanı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Sağlık Bakanlığı 27 bin sözleşmeli personel alacak! Başvuru şartı ve tarihi belli oldu

27 BİN SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI YAPILACAK

Sağlık Bakanlığı’nın 27 bin sözleşmeli personel alımı Resmi Gazete’de yayımlandı. İlanda, “Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 4'üncü maddesinin (B) fıkrası ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesi kapsamında 27 bin sözleşmeli personel Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonucuna göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile alınacaktır” denildi.

BAKAN KOCA: BAŞVURULAR 21-28 ŞUBAT ARASINDA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bakanlığın personel alımıyla ilgili resmi X hesabından paylaşımda bulundu. Koca, "Bakanlığımızın taşra teşkilatında istihdam edilecek 27.000 sözleşmeli personelin Kamu Personel Seçme Sınavı sonucuna göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirmeyle alımına ilişkin kılavuz yayınlandı. Adaylar, tercihlerini 21-28 Şubat arasında ÖSYM internet sitesi üzerinden yapabilecek. Hayırlı olsun." dedi.

BAŞVURU ŞARTLARI AÇIKLANDI

Öte yandan yayımlanan ilanda, ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeylerinde tercih yapılabilecek sözleşmeli personel pozisyonlarının ve başvuru şartlarının bulunduğu KPSS-2024/5 tercih kılavuzunun ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden yayınlanacağı belirtildi.

Sağlık Bakanlığı 27 bin sözleşmeli personel alacak! Başvuru şartı ve tarihi belli oldu

İlanda adayların tercihlerini, 21 Şubat 2024 - 28 Şubat 2024 tarihleri arasında tercih kılavuzunda belirtilen kurallara göre ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve şifresini girerek yapabileceği ve ÖSYM’ye ya da Sağlık Bakanlığı’na posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listelerinin geçerli olmayacağı vurgulandı.
Yayımlanan ilanda, 15 bini hemşire, 2 bini ebe, bin 540’ı sağlık teknikeri (ilk ve acil yardım) ve bin 200 sağlık teknikeri (röntgen) olmak üzere toplamda 27 bin sağlık personelinin alınacağı kaydedildi.

Sağlık Bakanlığı 27 bin sözleşmeli personel alacak! Başvuru şartı ve tarihi belli oldu

Sağlık Bakanlığı 27 bin sözleşmeli personel alacak! Başvuru şartı ve tarihi belli oldu

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 32
  • Çırak 2 ay önce Şikayet Et
    Çıraklık okulu sigorta başlangıcı sayılmalı
    Cevapla
  • elma 2 ay önce Şikayet Et
    kamu dışı çalışan aile sağlığı merkezlerinde ki taşerona kadro aile hekimlerinden giderlerini alın
    Cevapla
  • Kuşçu özdemir 2 ay önce Şikayet Et
    Yav ne vardı temizlikçi alırken kpss şartı ve yaş şartı kalksın
    Cevapla
  • Hikaye 2 ay önce Şikayet Et
    Kaç yıldır Çevre Mühendisi alınmıyor
    Cevapla
  • Cideli muharrem 2 ay önce Şikayet Et
    Iki defa burnumdan muayne olmaya sprey kullanma diyor beni catlatacsk ameliyat olmam gerekiyor soluyamiyorum haalaaa ameliyat yapmiyor sacma sacma biseyler anlamadım saglık cı alsan ne olacak coluk cocuk sooooos veriyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle