Borsa yatırımcısı dikkat! İşte kazandıracak sektörler

Borsa İstanbul güne yüzde 0,46 yükselişle 9 bin 238 puandan başladı. Marbaş Menkul Değerler Genel Müdür Yardımcısı Soner kuru, borsada öne çıkan sektörleri Haber7'ye anlattı.

GİRİŞ 20.02.2024 13:49 GÜNCELLEME 20.02.2024 19:59
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Borsada yükseliş serisi sürüyor. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi güne yüzde 0,46 yükselişle 9 bin 238 puandan başladı.

Marbaş Menkul Değerler Genel Müdür Yardımcısı Sone Kuru, borsada öne çıkan sektörleri ve teknik seviyeleri Haber7'ye değerlendirdi.

İŞTE BORSADA ÖNE ÇIKAN SEKTÖRLER

Borsada 8 bin 500 puan seviyesinin kırılıp, yukarı yönlü trendin başlamasında en önemli etkenin Merkez Bankası'nın politikaları olduğunu belirten Kuru, ABD'nin F-16 satışını onaylaması ve İsveç'in NATO üyeliğinin de borsaya olumlu yansıdığının altını çizdi.

Borsada kısa vadede 9 bin 65 puan seviyesinin kritik olduğuna işaret eden Kuru, yakın vadede hedefin 9 bin 500 puan olduğunu ifade etti. "Borsa İstanbul 500 puanlık bir bant içerisinde hareket ediyor" dedi.

Seçim öncesi Borsa İstanbul'da 10 bin puanın görülebileceğini vurgulayan Kuru, yatırımcılara uyarılarda bulundu. "Borsada düzeltmelerin olduğu dönemlerde yatırımcının panik yapmaması gerekiyor. Özellikle aracı kurum ve bankaların hazırladığı raporlara göre yatırım yapmalılar" dedi.

Borsada bankacılık sektörünün öne çıktığına dikkat çeken Kuru, faiz artışlarına rağmen kredi mevduat makasında beklendiği gibi bir olumsuz tablo olmadığının altını çizdi. "Borsada öne çıkan diğer sektörler ise  İletişim, zincir marketler, gıda, gayrimenkul yatırım ortaklığı, enerji ve gıda sektörleri" diye konuştu. Kuru, yıllın ikinci yarısında bu sektörlere imalat sanayi ve ihracat odaklı üretim yapan şirketlerin de eklenebileceğini belirtti.

GRAM ALTINDA 3 BİN TL TAHMİNİ

ABD'de enflasyonun halen beklentilerin üzerinde seyretmesinin, faiz indirimlerine dair beklentilerinin Mayıs ayına ötelendiğini belirten Kuru, bu durumun da altın fiyatlarının yatay seyretmesine neden olduğunu ifade etti.

Ons altının 2 bin doların altında kalıcı olma ihtimalinin zayıf olduğuna işaret eden Kuru, Fed'in faiz indirimleri sonrası altın fiyatlarında yukarı yönlü hareketin başlayacağına işaret etti. "Yıl sonu için gram altında tahminimiz 3 bin TL ve yukarı" dedi.

 

KAYNAK: HABER7
Derya Yüce Haber7.com - Editör-Muhabir
Haber 7 - Derya Yüce

Editör Hakkında

YORUMLAR 9
  • sevgilerde 2 ay önce Şikayet Et
    herseyi siralamis.ne kaldi geriye
    Cevapla
  • Tosya 2 ay önce Şikayet Et
    Biz bilmiyorduk bence (holdingler). yatrım tavsiyesi değildir.
    Cevapla
  • laedri 2 ay önce Şikayet Et
    e bütün sektörleri saydın be kral ne kaldı zaten geriye
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Küçük yatırımcıya 5 kuruş kazandırmaz borsa. En az 10 milyon TL' si olan varsa girsin. Benim gibi kendinize zor yetiyorsanız bu işlere bulaşmayın. Evdeki bulgurdan olursunuz.
    Cevapla
  • Arif¹ 2 ay önce Şikayet Et
    Yıl sonu tahmini 3bin tl diye altın alacağınıza. Paranızı bankaya yatırınız. hem daha güvenli olur hem de garanti okur. 3bin derler hiç çıkmaz. Gereksiz yatırımlara yönelmeyiniz. Borsa dan uzak durunuz. Tuzaklarla donatılmış içi. Paranıza devlet bankalarında değerlendiriniz.
    Cevapla
  • Lak 2 ay önce Şikayet Et
    Bilmediğin bir konu hakkında konuşmamak lazım
    Cevapla
  • Deli 2 ay önce Şikayet Et
    4000 olacak (yatırım tavsiyesi değildir).
    Cevapla
  • Arif¹ 2 ay önce Şikayet Et
    Haram mi helal mi tartışmaya gerek yok dostum. Kâr payı adı altında dağıtılınca bir şey olmuyor ya. Bu su an ki ekonominin getirdiği bir şey. Kazanacaksınız ki geçineceksiniz. Benim olsa kesin bankaya yatırırdım. Saygılar.
    Cevapla
  • Veysel 2 ay önce Şikayet Et
    Yani faize mi yatıralım harama mı haramda huzur arayan huzur ona haram olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle