Sony'e Play Station 5 darbesi! Hisseleri 10 milyar dolar eridi

Japon teknoloji devi Sony'nin hisseleri, oyun bölümü Play Station'ın konsol satışlarındaki kesinti beklentisi nedeniyle 10 milyar eridi.

Sony'e Play Station 5 darbesi! Hisseleri 10 milyar dolar eridi
Sony'e Play Station 5 darbesi! Hisseleri 10 milyar dolar eridi
GİRİŞ 19.02.2024 11:14 GÜNCELLEME 19.02.2024 11:20
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Japonya'nın ünlü teknoloji markası Sony'nin hisseleri borsada çakıldı. Sony'nin oyun kolu Play Station'un konsol satışlarının revize edilmesi haberi sonrası şirketin değeri 10 milyar eridi. Şirket, son oyun konsolu Play Station 5'in Mart sonuna kadar olan satış tahminini 21 milyar dolara çekti. Şirket Mart sonuna kadar daha önce 25 milyon konsol satışı bekliyordu. 

Öte yandan uzmanlar şirketin faaliyet marjının son çeyrekte yüzde 6'ya gerilemesinin de hisselerin erimesinde önemli bir etken olduğunu söylüyor. Şirketin faaliyet marjı, 2022 sonunda yüzde 9, 2022 başında ise yüzde 12 olarak gerçekleşmişti. 

Finans kuruluşu Jefferies'in analisti Atul Goyal, "PS5 için sevkiyat tahmininin düşürülmesi aslında hayal kırıklığı yaratan şey değil. Hayal kırıklığı yaratan şey, faaliyet marjının düşük seviyesidir" dedi. 

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Misafir1 2 ay önce Şikayet Et
    Emilatorler var. ps ve eski jetonlu atari oyunlarini tek usb tv cikisli ve kontrol uniteli yapilar. Fiyatlarida cok ucuz. Bin iki bine alinabiliyor.
    Cevapla
  • Ufuk 2 ay önce Şikayet Et
    Dostum yıllardır aynı fikirdeydim, ama ps solo oyunlarda bir harika. Ps5 slim aldım solo takıldığım uncharted, takes two, tom rider, batman tarzı oyunlar pcden daha çok keyif veriyor, ama multiplayerde dediğin gibi pc yerini tutmuyor
    Cevapla
  • antiantianti 2 ay önce Şikayet Et
    makineyi alırsın sonra ona oyun alamaz durumda sistem.
    Cevapla
  • Rebelboy1903 2 ay önce Şikayet Et
    Oyun konsoluna para vermeyi hiç anlayamadım. Bilgisayar da oyna
    Cevapla
  • Emrah 2 ay önce Şikayet Et
    Daha ucuza iyi donanım ondan alıyor millet birde exclusive oyun muhabbetinden
    Cevapla
  • ghmghm 2 ay önce Şikayet Et
    2 katına çıkar biraz bekleyin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle