Tezgahların gözdesi somon ve istavrit

Samsun’da balıkçılar, vatandaşların en çok somon ve istavrit balıklarını tercih ettiğini söyledi.

GİRİŞ 17.02.2024 21:19 GÜNCELLEME 18.02.2024 10:27
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Samsun’da Saathane Meydanı'nda bulunan balıkçıların tezgahlarını her çeşitten balıklar süslüyor. Balıkçılar mevsiminden dolayı somon ve istavritin son günlerde daha çok rağbet gördüğünü ifade etti.

"EN ÇOK SOMON VE İSTAVRİT SATILIYOR"

Balık satıcısı Halil Kıyak, “Şu anda balık sezonu gayet iyi gidiyor. Bu zamanlarda normalde balık kendisini geri çekerdi ama şu anda balık bol durumda. Mezgit, istavrit, ve hamsi balıklarının satışı devam ediyor. Somon mevsimi başladı. Kilosunu 100 TL’den veriyoruz. Şu anda en çok somon ve istavrit satılıyor” dedi.

Vatandaşlar ise son günlerde havaların soğuk olmasından dolayı balık tercih ettiklerini söylediler. Tezgahlarda balık fiyatları ise istavrit 50, somon ve mezgit 100, palamut 120, hamsi 70, kefal 60 ile 70 TL arasında.

 

 

 

 

 

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 16
  • Safak 2 ay önce Şikayet Et
    Bursada somon balığı kilosu 250 lira
    Cevapla
  • sefer 2 ay önce Şikayet Et
    ben bandırma'da oturuyorum böyle fiyatlar yok balık tezgahta 120 tl den aşağı balık yok
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Bu fiyatlar nerede
    Cevapla
  • Sakin 2 ay önce Şikayet Et
    Balık her yıl azalıyor Halk düşünüyor ki balık az fiyatları düşer Düşmez kardeş balık azalıyor azaltıyoruz Üremezse balık fiyatına bakma bile.
    Cevapla
  • Bayrak 2 ay önce Şikayet Et
    Sadece azaldığından değil. Bazan aettığında da fiyat düşmüyor! Hamsi geçen senenin belki 3 katı arttı ama fiyat İstanbulda 1ü0 tl nin hep üstünde.
    Cevapla
  • Emekli 2 ay önce Şikayet Et
    vatandaşların en çok somon ve istavrit balıklarını tercih ettiğini söyledi. Emekli nasıl alacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle