Emekli bayram ikramiyelerine zam yapıldı! Ödemeler ne zaman? İşte zamlı rakam…

Emeklilere müjdeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi. Zamlı ikramiyeden EYT’li eski veya yeni emekli ayrımı gözetmeksizin herkese verilecek. Peki emekli ikramiyesi ne kadar oldu?

Emekli bayram ikramiyelerine zam yapıldı! Ödemeler ne zaman? İşte zamlı rakam…
Emekli bayram ikramiyelerine zam yapıldı! Ödemeler ne zaman? İşte zamlı rakam…
GİRİŞ 16.02.2024 16:58 GÜNCELLEME 16.02.2024 16:59
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilerin bayram ikramiyesinde artış talepleriyle ilgili, "Hükümet olarak bu adımı atmaya hazırız. Bu çerçevede çalışmalara kısa sürede başlayabiliriz." demişti. Bugün ise Cumhurbaşkanı Erdoğan zamlı rakamı açıkladı.

EMEKLİ İKRAMİYESİNE YÜZDE 50 ZAM!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emeklilerin bayram ikramiyelerine yüzde 50 oranında zam yapıldığını açıkladı. Böylece emekli ikramiyeleri 3 bin liraya yükseldi. İki dini bayramda emekliye toplamda 6 bin TL ödeme yapılacak.

DUL VE YETİMLERE FARKLI ÖDENECEK

Emekli maaşının yüzde 75'ini hak eden dul ve yetimlere 2250 lira, yüzde 50'sini hak edenlere 1500 lira, yüzde 25'ini hak edenlere ise 750 lira ödeme yapılacak.

HERKESE EŞİT ZAM YAPILACAK!

Emekli olan herkes bayram ikramiyesi zammından yararlanacak. EYT'den emekli olan, eski emekli ya da ikramiye ödemesi öncesinde emeklilik için dilekçesini veren emekliler de ikramiyeden faydalanacak.

ZAMLI ÖDEMELER NE ZAMAN?

Bu yıl Ramazan Bayramı'nın arefe günü 9 Nisan 2024’de başlıyor. 10-11-12 Nisan 2024 tarihleri Ramazan Bayramı tarihleri olduğu için 9 Nisan 2024 tarihinden önce ilk bayram ikramiyelerinin ödenmesi beklenmektedir.

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • Ali 2 ay önce Şikayet Et
    ekonomik olarak bir çaba göremiyoruz hükümetten hep aynı şey vaat ve netice hüsran marketler aldı başını gidiyor, başı boş piyasa devlet sadece ceza kesiyor onlarda cezayı millete kesiyor. Benim hükümetten bir beklentimde ümidimde kalmadı. sanki başsız kalmış gibi devlet, ekonomi,adalet yok giren çıkıyor denetimli serbestlikten adalet kalkarsa her türlü zulum olur bir ülkede.
    Cevapla
  • aziz y 2 ay önce Şikayet Et
    zam mam yapılmasın..ikramiyede istemiyoruz..gıda maddelerine sadece bu hafta yüzde 20 zam yaptılar..3 harfli marketlerde kıyma 120 den 150 küsüre çıktı..en büyük banknotumuzla!! 1 kg beyaz peynir alınmıyor..hamburgere konulan peynir 250 gr galiba.170 lira.. ticaret bakanlığı etiket sistemine zorlamalı
    Cevapla
  • Sezer 2 ay önce Şikayet Et
    Sayın Cumhurbaşkanım, memur emeklilerine sözü verilen seyyanen zammı bekliyoruz.
    Cevapla