Kredi kartlarına kısıtlama gündemde! Hakan Aran: 20 bin TL altına limit gelmemeli

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, kredi kartlarıyla yapılan lüks tüketimin sınırlandırılması gerektiğini söyledi. Aran, 20 bin TL altına limit gelmemesi gerektiğini belirtti.

Kredi kartlarına kısıtlama gündemde! Hakan Aran: 20 bin TL altına limit gelmemeli
Kredi kartlarına kısıtlama gündemde! Hakan Aran: 20 bin TL altına limit gelmemeli
GİRİŞ 15.02.2024 16:57 GÜNCELLEME 15.02.2024 16:59
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Kredi kartlarına yönelik düzenleme beklentileri artıyor. Para politikasında sıkı duruşa rağmen kredi kartı harcamalarındaki yavaşlama istenilen seviyede değil. 

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, kredi kartlarıyla yapılan lüks tüketimin sınırlandırılması gerektiğini söyledi. Aran, kartlarda sınırlandırma için alt limitin 20 bin lira olması gerektiğini de belirtti.

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, son dönemde sıkça konuşulan kredi limitlerine ilişkin değerlendirmelerini paylaştı.

Aran, kredi kartlarında 20 bin, bireysel tüketici kredilerinde de 100 bin liranın altına sınırlama gelmemesi gerektiğini belirterek, "Bu artık hayatımızın bir parçası Bu limitlere kısıt getirmek akıldan bile geçmemeli" dedi.

Para politikasına ilişkin beklentilerini de paylaşan Aran, sıkılaşma sonrası beklenen rahatlamanın ilk 9 aydan sonra başlayacağını kaydetti.

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, geçen hafta yaptığı açıklamasında, kredi kartlarında düzenleme yapılması gerektiğini düşündüklerini belirtti. Aran, "Bu konuda birkaç fikrimiz var, çalışmalarımız sürüyor. Belirli bir aşamaya geldiğinde kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.

 

Derya Yüce Haber7.com - Editör-Muhabir
Haber 7 - Derya Yüce

Editör Hakkında

YORUMLAR 14
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    bankaların işine gelmez bu ancak kısıtlamalı
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    bencede kisitlanmali
    Cevapla
  • meraci83 2 ay önce Şikayet Et
    Vatandaşı tüketime teşfik etmek için limitleri yükseltin sonra millet borçlarını ödeyemeyince kaosun içinde vurgunu gerçekleştirin. Devlet vatandaşın aylık gelirlerinin üzerinde kredi kart limitine asla müsade etmemelidir. Aksi durumda vatandaş perişan, devlet aciz duruma düşerken bankalar yüksek karlar ile keyif yapacaktır. Klasik kapitalist sistemi yani!..
    Cevapla
  • Ziyaretçi 2 ay önce Şikayet Et
    Helal kazanılan paranın bereketini yok eden kredi kartı kullanmak kendi paranla borç yaşamak demektir. İnsan şunu diyemiyorsa durum tehlikede demektir; "Birşeyler satın alacaktım ancak param tükendi"
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    1 yıldır kullanmıyorum kredi kartı aldığım maaş bereketlendi elhamdülillah eskiden maaşın yarısı kredi kartına gidiyordu. sistemin kölesi olmaktan kurtulun bence devlet de rahatlasın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle