Türk yapay zeka geliyor! ChatGPT'ye yeni rakip yolda

ASELSAN Teknoloji ve Strateji Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Taha Yüce, ChatGPT'ye rakip Türk Yapay Zeka geleceğini duyurdu.

Türk yapay zeka geliyor! ChatGPT'ye yeni rakip yolda
Türk yapay zeka geliyor! ChatGPT'ye yeni rakip yolda
GİRİŞ 15.02.2024 16:32 GÜNCELLEME 15.02.2024 17:37
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Yüzde 80 yerlilik oranını yakalayan Türk savunma sanayisinin öncülerinden ASELSAN, yerli ve milli yapay zeka teknolojisine imza atıyor.

Türk savunma sanayisinde geliştirilen kabiliyetlerin tüm ekosistemle buluşmasını sağlayan Teknokent Savunma Sanayii Kümelenmesi (TSSK) Proje Pazarı ve İşbirliği Zirvesi'nin 8'incisi, ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Burada konuşan ASELSAN Teknoloji ve Strateji Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Taha Yüce, konuşmasında, ihracatta çok daha iddialı olacaklarını, büyük ölçekli projeler ve yüksek katma değerli işlere daha fazla odaklanacaklarını belirtti.

YAPAY ZEKA ÇAĞI YAŞANIYOR

Dijital dönüşümün önemli bir konu olduğunu, bir yapay zeka çağı yaşandığını dile getiren Öktem, şöyle konuştu:

"Bütün savunma sanayisi kuruluşlarımız bunun farkında. Yapay zekayı mümkün olduğu kadar süreçlerimizde bulundurmak ve yapay zekada iddialı oyuncu olmak ülkemiz, sektörümüz ve ASELSAN için önemli bir hedef. Bazı teknolojiler ciddi bir ölçek, yatırım ve altyapı gerektiriyor. Bunları gerçekleştirmek çok zaman alıyor. Yazılım tabanlı teknolojilerde bunları daha düşük ihtiyaçlarla gerçekleştirmek mümkün. Yapay zeka da böyle bir fırsat. Bundan uzak kalmamamız lazım. ASELSAN yapay zekayı tüm süreçlerinin bir parçası haline getirdi. ASELSAN Yapay Zeka Stratejisi hazırlıyoruz. ASEL CPT dediğimiz bir projeyi de hayata geçiriyoruz. Bu tür kalıcı projelerle sektörümüze yön vermeye çalışıyoruz. Otonom teknolojiler önemli alanlarımız. Kuantum laboratuvarımız bulunuyor. Paydaşlarımızla önemli başarılara imza atacağız."

 

Derya Yüce Haber7.com - Editör-Muhabir
Haber 7 - Derya Yüce

Editör Hakkında

YORUMLAR 2
  • ramazan 2 ay önce Şikayet Et
    muhtemelen buda uzay yolculuğu gibi olur
    Cevapla
  • medo 2 ay önce Şikayet Et
    Uzay yolculuğunda ne vardı acaba. Yetmiş sene önce millet uzayla, ayla, atomla uğraşırken, bizim içimizdeki işbirlikçi hainler, kendileri yapmadığı halde, uçak, füze, araba yapana engel olmasalardı belki şimdi bizde kendi roketimizle uzaya çıkmıştık. Ama istikbal göklerde diri gökyüzüne bakmak olarak anlayanlara ne diyebilirsin.
    Cevapla