Alman Continental 7 bin 150 kişiyi işten çıkaracak!

Alman menşeli lastik ve otomobil parçaları üreticisi Continental, ulaşımda elektrikli araçlarla yaşanan dönüşümde daha rekabetçi olabilmek için 7 bin 150 kişinin işine son vereceğini bildirdi.

Alman Continental 7 bin 150 kişiyi işten çıkaracak!
Alman Continental 7 bin 150 kişiyi işten çıkaracak!
GİRİŞ 14.02.2024 21:58 GÜNCELLEME 15.02.2024 00:47
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Continental’den yapılan açıklamada, şirketin, otomotiv bölümünde araştırma ve geliştirme (AR-GE) verimliliğini artırmak için Aralık 2023'te duyurduğu küresel önlemleri uygulamaya koyduğu belirtildi.

Bu durumdan otomobil bölümünde yaklaşık 7 bin 150 pozisyonun etkileneceği belirtilen açıklamada, Almanya'da ve diğer yerlerde araştırma ile geliştirme fonksiyonları da dahil olmak üzere, şirket tesislerinin birleştirileceği aktarıldı.

Açıklamada, şirkette AR-GE alanında işten çıkarmaların bin 750 olacağı ve idari görevlerde ise 5 bin 400 kişinin işine son verileceği belirtildi.

Söz konusu işten çıkarmalar, Hannover merkezli lastik ve otomobil parçaları üreticinin küresel işgücünün yaklaşık 3,6'sına denk geliyor.

Continental, Kasım 2023’te 2025'ten itibaren yılda 400 milyon avro tasarruf etme planı kapsamında otomotiv bölümünde binlerce kişiyi işten çıkaracağını bildirmişti.

Grup, 2022 sonu itibarıyla 57 ülkede 200 bin kişiye istihdam sağlıyor.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 12
  • siddete hayir 2 ay önce Şikayet Et
    batacak son ülke Almanya olur yaniliyorsunuz adamlar tüm avrupayi satin almis en büyük yahudi sirketleri Burda yanliz markalari yeter dünya capinda ülke
    Cevapla
  • Erhan 2 ay önce Şikayet Et
    Almanya dünya siyasetinde çok yanlış yerde duruyor. batacaksınız
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Almanya bir dünya devidir sanayide, batmaz
    Cevapla
  • misafir 2 ay önce Şikayet Et
    otomobiller elektrikli olunca teker kullanmıyor mu
    Cevapla
  • Horozkentli 2 ay önce Şikayet Et
    Almanya avrupa birliğine girelden beri diğer avrupa ülkelerine para vermekten kendi halkı fakirleşti onlar çalışıyorlar parayı bulgaristan gibi ülke vatandaşı yiyor. İngiltere bu durumu farketti çıktı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle