Vestel’den tazminat açıklaması

Vestel, Hollanda Doğu Brabant Bölge Mahkemesi'nin "şirkete 684 milyon euro tazminat ödeneceğine’ yönelik kararının kesinlik kazanmadığını bildirdi.

Vestel’den tazminat açıklaması
Vestel’den tazminat açıklaması
GİRİŞ 14.02.2024 14:35 GÜNCELLEME 14.02.2024 14:35

Vestel, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklama ile Hollanda’daki davaya ilişkin bilgi verdi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: “Gerek çeşitli internet sitelerinde kazanılmış bir mahkeme kararına yer verilmesi gerekse yazılı basında ve sosyal medya platformlarında 'Hollanda mahkemesi TV tüp kartelinin zararına karşılık Vestel'e 684 milyon euro tazminat ödenmesine karar verdi.' yönünde çıkan haberlere istinaden yatırımcılardan gelen sorular üzerine, haberin doğruluğuna yönelik, Şirketimiz Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret AŞ, yüzde 100 bağlı ortaklığı Vestel Ticaret AŞ ve bu şirketlerin ilgili yurt dışı iştiraklerinin (Vestel Holland B.V., Vestel CIS Ltd., Vestel Trade Ltd, Vestel Electronica S.R.L, Vestel France S.A.S, Vestel Holland B.V. Sucursal En Espana, Vestel Holland B.V. Germany Branch Office ve Vestel Holland B.V. UK Branch Office) (hep birlikte "Vestel") davacı sıfatıyla, Samsung grubu şirketleri, LG grubu şirketleri, Technicolr S.A, TTD International S.A.S ve TDP SP. Z.O.O. şirketlerine karşı Hollanda Doğu Brabant Bölge Mahkemesi nezdinde açtığı rekabet hukuku kaynaklı tazminat davasında, verilen karara karşı hem davacılar hem de davalılar yönünden itiraz yolunun açık olduğu, kesin hüküm niteliğinde olmadığı 5 Şubat 2024 tarihli özel durum açıklamamız ile kamuya açıklanmış olmakla birlikte bu defa, 'TTD International S.A.S ve TDP SP. Z.O.O. şirketlerinin Vestel'e 684 milyon 400 bin euro tutarında tazminat ödemesine hükmedilmesi ve söz konusu tazminatın tahsil edilebilirliği' ile ilgili çeşitli internet ve yazılı basın kanallarında çıkan haberlere ve yatırımcılardan gelen sorulara istinaden aşağıdaki açıklamanın yapılmasında yarar görülmüştür.”

Hollanda Doğu Brabant Bölge Mahkemesi'nin bahsi geçen kararının kesin olmayıp, dava taraflarının bu karara itiraz haklarının bulunduğu aktarılan açıklamada, ayrıca söz konusu kararda Vestel lehine hükmedilen tazminatın, TTD International S.A.S ve TDP SP. Z.O.O. şirketlerinden tahsilinin ise ayrı bir süreç olduğu belirtildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: "Söz konusu şirketlerle ilgili mal varlığı araştırması başlatılmış olup, yasal takip sürecine geçilecektir. Bu şirketler yurt dışında mukim olduğu için, söz konusu takip sürecinin başlatılması ve neticelendirilmesi belirli bir süre alabilecektir. Bu iki şirketin söz konusu tutarı ödeme güçlerinin olup olmadığı ve dolayısıyla yasal takip süreci kapsamında herhangi bir tahsilat yapılıp yapılamayacağı konusundaki gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır."

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.