Kayseri pastırması AB tescili yolunda

Kayseri pastırmasının Avrupa Birliği nezdinde tescil başvurusuna ilişkin karar AB Resmi Gazetesi'nde yayımlandı.

Kayseri pastırması AB tescili yolunda
Kayseri pastırması AB tescili yolunda
GİRİŞ 14.02.2024 13:46 GÜNCELLEME 14.02.2024 13:46
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yazılı açıklamasında, Kayseri pastırmasının AB ülkelerinde de koruma altına alınması adına yaptıkları başvurunun AB Resmi Gazetesi'nde yayımladığını, kentin değerlerine sahip çıkmaya devam edeceklerini belirtti.

Kayseri pastırmasının AB ülkelerinde de koruma altına alınacak olmasından mutluluk duyduğunu vurgulayan Büyükkılıç, şunları kaydetti:

"Sevdalısı olduğumuz bu şehrin tüm değerlerine sahip çıkıyoruz. Her şeyin en iyisini hak eden değerli hemşehrilerimle bu güzel haberi paylaşmaktan son derece mutluyum. Kayseri pastırmasının Avrupa Birliği nezdinde tescil başvurusu AB Resmi Gazetesi'nde yayımlandı. Anavatanı Kayseri olan pastırmamız, AB tarafından mahreç işareti Protected Geographical İndication-PGI olarak kaydedilip, Avrupa Birliğinde koruma altına alınacak." 

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Misafir1 2 ay önce Şikayet Et
    Kayseri pastirmasinin cemeni koyu kirmizi oluyor. Sahsen Tokat pastirmasini tercih ediyorum. Cemeni kahverengi ve dolgun oluyor. Ette cemen tadini yogun aliyorsunuz.
    Cevapla
  • Nnk 2 ay önce Şikayet Et
    Çemene rengini veren kırmızı toz biberdir afyon nekullanıyor bilmem
    Cevapla
  • insanlık 2 ay önce Şikayet Et
    Geç kalınmış bir girişim olmakla beraber düşünüp çok yerinde bir işi gerçekleştirenlerin eline emeğine sağlık.
    Cevapla