Büyükşehir'den rekor oran! işçilere yüzde 120 zam...

Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Hizmet-İş Sendikası arasında devam eden Toplu İş Sözleşmesi (TİS) işçilerin büyük kazanımı ile sonuçlandı.

Büyükşehir'den rekor oran! işçilere yüzde 120 zam...
Büyükşehir'den rekor oran! işçilere yüzde 120 zam...
GİRİŞ 13.02.2024 18:36 GÜNCELLEME 13.02.2024 18:36
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Yapılan protokole göre Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan işçilerin maaşlarına yüzde 120 zam yapıldı. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Paramız var ki veriyoruz. Sizlerle helal olsun. Parası olmayan veremez. Borçlu olan para veremez. Hizmette sınır olmadığı gibi bizim gönlümüzde de sınır yok” dedi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi 15 Temmuz Meydanı’nda düzenlenen imza töreni, büyük heyecan ve coşkuya neden oldu. Davul, zurna ve meşalelerle coşkunun yaşandığı imza töreninde personellerin sevinç ve coşkusu görülmeye değerdi. Aileleri ile birlikte imza törenine katılan personellerin açtıkları pankartlar ise Başkan Hilmi Güler’i duygulandırdı.



PARAMIZ VAR Kİ VERİYORUZ'

3 yıllık süreyi kapsayacak olan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, toplu iş sözleşmesinin hayırlı olmasını temenni etti. Güler, "2 bin 500 kardeşimizin bugün hak ettiği çalışmaların karşılığını para ile ödeyemeyiz. O kadar kıymetli hizmetleriniz var ki. Türkiye’de çok iyi bir rakama ulaşarak sizlere bugün Hizmet-İş ile birlikte Allah nasip etti. Helal olsun. Bu çalışmaları birlikte alın teri ile başaracağız. Belediyeciliğin bir başka güzel olduğunu sizlerle gördük. Ortalama yüzde 120 zam yaptık. Paramız var ki veriyoruz. Sizlerle helal olsun, parası olmayan veremez. Borçlu olan para veremez. Hizmette sınır olmadığı gibi bizim gönlümüzde de sınır yok” diye konuştu.

BİZİM DAVAMIZ MEZARA KADAR

Başkan Güler konuşmasına şöyle devam etti:

“Büyükşehir Belediyemiz ile ORBEL A.Ş.’nin yapmış olduğu bu toplu iş sözleşmesinde öncelikle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a çok teşekkür ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız, gönül adamı, dava adamı ve hizmet adamıdır. 30 yıldan bu yana onunla yol yürümek bize onur ve gurur veriyor. Ayrıca şunu da belirtmek isterim. Bizim davamız, pazara kadar değil, mezara kadardır. 3 yıllık süreyi kapsayacak olan Toplu İş Sözleşmesi (TİS), 2 bin 500 çalışanımız bu sözleşmeden yararlanacak. İşçi ücretlerine yeni sözleşmemizde yüzde 120 zam yaptık. Sosyal belediyeciliğin gerekliliği ne ise onu işçilerimize yansıttık.”



Bayram ikramiyelerine de zam gerçekleştirildi

Konuşmasında, bayram ikramiyelerini arttırdıklarını kaydeden Başkan Güler, “Bayramlarda verilen rakamı az buldum. Bunu her iki bayram için 5’er bin TL, bayram ikramiyesi olarak vereceğiz. Verilen bu ücretlere her 6 ayda bir olmak kaydı ile devlet memurlarına gelen zam oranında artış yapılacak” ifadelerine yer verdi.

“Türkiye’nin en iyi sözleşmesini imzaladık”

Düzenlenen imza töreninde konuşan Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keskin, yapılan zam oranından dolayı Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkür etti. Enflasyon oranının çok üzerinde zam yapıldığını belirten Keskin, "Bugün hasat günüdür. Bugün şükür günüdür, bereket günüdür. Bugün kahır günü değil bereket günüdür. Sözleşmemizde ulaşılan rakamlar sözleşmenin başarısından birisi olmakla birlikte bu sözleşme adil bir sözleşme olmuştur. Enflasyon oranının çok üzerinde gerçekleşen artışın bereketli olmasını diliyorum. Emek ve alın terine verdiği değeri belediyenin imkânlarını zorlayarak bordrolarımıza yansıtmak için Türkiye’nin en iyi sözleşmelerinden birini imzalayacak olan kıymetli büyüğümüz Sayın Bakanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’e çok teşekkür ediyoruz. Toplu iş sözleşmemiz Ordu Büyükşehir Belediyemize, sendikamıza ve tüm emekçi kardeşlerimize hayırlı ve bereketli olsun” dedi.



Konuşmaların ardından toplu iş sözleşmesi imzalandı. Toplu iş sözleşmesiyle, Büyükşehir Belediyesine bağlı ORBEL A.Ş.’ye bağlı personellerin maaşlarına yüzde 120 zam yapıldı. Yapılan sözleşme ile ücretlere her 6 ayda bir devlet memurlarına gelen zam oranında artış yapılacak.

İmza törenine ayrıca, ilçe belediye başkanları, Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Abdulkadir Hatipoğlu, Hak-İş Ordu Şube Başkanı Furkan Yavuz, belediye personelleri ve aileleri katıldı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 16
  • ALİ TÜRKAN 2 ay önce Şikayet Et
    T.C.DEVLETİninde memur ve memur emeklilerine tüm emeklilere çalışanlara asgari ücrete % 120 zam yapmasını istiyorum koskoca T.C.DEVLETİ ordu belediyesi kadar olamayacakmı inşallah emsal teşkil eder
    Cevapla
  • Misarir 2 ay önce Şikayet Et
    Eyvah gene suya zam gelecek çevre temizlik vergisi verilen para vatandaştan çıkacak
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Biz daha zam alamadık umarım gerçek çalışanlar hak eder hak etmeyenlere ise umarım bunu fazlasıyla geri ödersiniz
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Dilerim ki diyer ilerin belediye başkanlarada örnek olsun inşallah
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Kimin parasını kime veriyorsunuz? Bu diğer çalışanlar arasında adaleti ortadan kaldırmaz mi? Bu kadarını düşünemiyor musunuz?
    Cevapla
  • Adanalıyım 2 ay önce Şikayet Et
    Helal olsun diyeceğiniz yerde eleştiri yapıyorsunuz ne iş yaparsa yapsın her çalışan ekonomik sıkıntı çekmemeli çünkü Ailesi için çalışıyorlar kanalizasyon temizliği çöp içme suyu arzası ve Endeks okuyan bürolarına akşama kadar stresle çalışan insanlar bunlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle