Erdoğan'dan 50 milyar açıklaması: 'Yetmez' diyerek yeni hedefi duyurdu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dubai'de uluslararası yatırım şirketleri temsilcilerini kabul ederek emirliklerle var olan 20 milyar dolarlık ticaret hacminin 50 milyar dolara çıkartılmasının hedeflendiğini aktardı.

GİRİŞ 13.02.2024 17:46 GÜNCELLEME 13.02.2024 17:46
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, onur konuğu olarak katıldığı "Geleceğin Hükümetlerini Şekillendirmek" teması altında düzenlenen Dünya Hükümetler Zirvesi'nde temaslarını sürdürüyor.

Bu kapsamda Erdoğan, uluslararası yatırım şirketleri ile Emirlik ailelerine ait şirketlerin temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantı basına kapalı gerçekleştirildi.

"TİCARET HACMİ 20 MİLYAR DOLAR SEVİYESİNİ AŞTI"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dubai'de uluslararası yatırım şirketleri temsilcilerini kabulünde, Türkiye'nin Birleşik Arap Emirlikleri ile ticaret hacminin 20 milyar dolar seviyesini aştığını, bunu 50 milyar dolar düzeyinin üzerine çıkarmanın hedeflendiğini belirtti.

Erdoğan, Maldivler Cumhurbaşkanı Muhammed Muizzu ile ayaküstü görüşme yaptıktan sonra Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe'yi kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Dünya Hükümetler Zirvesi için bulunduğu Dubai'de uluslararası yatırım şirketleri temsilcilerini kabulüne ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan kabulde, Türkiye'nin Birleşik Arap Emirlikleri ile ticaret hacminin 20 milyar dolar seviyesini aştığını, hedefin bunu 50 milyar  dolar düzeyinin üzerine çıkarmak olduğunu söyledi.

Şirketleri Türkiye'ye yatırım yapmaya davet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, halihazırda Türkiye'de Birleşik Arap Emirlikleri sermayeli 600'e yakın firmanın faaliyet gösterdiğini belirtti.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • Ümmet 2 ay önce Şikayet Et
    Ah Filistin ahhh
    Cevapla
  • İsmail K. 2 ay önce Şikayet Et
    100. Milyar $. da gelse devlet herkes e para dagıtıyor. toruna bakana. anasına bakana. Muhtarlar sana paramı ssk. mı ödenekmi istedi. say say bitmez. Erken emekli 3600 gün ödeyenle. 10.000.bin gün ödeyende aynımı maaş alır. Reis. Bana hiç ödemesende ben küffar desdekcisine oy vermem
    Cevapla
  • Aybars 2 ay önce Şikayet Et
    Ben Müslümanım diyen herkes senin gibi düşünmeli. Allah Razı olsun...
    Cevapla
  • Vatandaş 2 ay önce Şikayet Et
    Şirketleri Türkiye'ye yatırım yapmaya davet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, halihazırda Türkiye'de Birleşik Arap Emirlikleri sermayeli 600'e yakın firmanın faaliyet gösterdiğini belirtti. Bizi çok seviyorum.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 2 ay önce Şikayet Et
    Sayın cumhurbaşkanım; Küresel çete ; iklim krizi, göçler, mezhebi ve siyasi ayrımları kaşıyacak. Halkımızın "ekonomik olarak sokağa çekilmemesi için her imkanı kullanınız. ZEKAT kavramını yasallaştırın. İsteyen müslüman "zekatını verip" bu paranın e devlette herkesin göreceği ortamda ve bir dönem sonu düşük gelirlilere devlet güvencesinde verilmesi önemlidir.
    Cevapla
  • Asaf 2 ay önce Şikayet Et
    Körfez ülkeleri biz dolarları harcamayalım diye göndermiyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle