Makina Mühendisleri 'Başkanı'nı seçecek

Makine Mühendisleri Odası 18 Şubat Pazar günü seçime gidiyor. Başkan adayı Nisani Başekin, projelerini Haber7'ye değerlendirdi. Başekin, başkan seçilmesi halinde Avrupa ve ABD ile ortak eğitim programları düzenleyeceklerini belirtti.

GİRİŞ 13.02.2024 16:21 GÜNCELLEME 13.02.2024 16:22
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Makine Mühendisleri Odası 18 Şubat Pazar günü sandığa gidiyor. 

Başkan adayı Makine Mühendisi Nisani Başekin, projelerini Haber7'ye anlattı.

Başekin, başkan seçilmesi durumunda Avrupa ve ABD'de meslek örgütleri ile ortak eğitim programları düzenleyeceklerini belirtti.

"ARANAN MÜHENDİSLER YETİŞTİRECEĞİZ"

Türkiye genelinde 121 bin, İstanbul'da ise 35 bin makina mühendisi olduğunu belirten Başekin, "Biz tüm makina mühendislerine yol göstermek ve birlikte yürümek için ekibimle beraber adaylığımızı duyurduk" dedi.

1954'ten beri Makina Mühendisleri Odası'nın aynı ekiple devam ettiğine dikkat çeken Başekin, "Yeni bir soluk olmak istiyoruz" diye konuştu.

Başekin, başkan seçilmesi halinde birçok projeyi hayata geçireceklerini vurguladı. Özellikle Avrupa ve ABD'de meslek örgütleri ile eğitim programları düzenleyeceklerini belirten Başekin, "Dünyada aranan mühendisler yetiştireceğiz" dedi.

Başekin, "Çağımız mühendisi için en önemli başarı kriteri olan; AR-GE faaliyetlerinde ve teknolojik inovasyonda gösterilen yetkinlik ve beceriyi meslektaşlarımıza kazandırabilmek için gerekli eğitimleri ve yönlendirmeleri yaparak uygun koşulları oluşturacağız" dedi.

İş Güvenliği Uzmanı eğitimlerini üyelere ücretsiz olarak vereceklerine işaret eden Başekin, “İş Sağlığı ve Güvenliği Komisyonunun” etkin bir şekilde hizmet vermesi için yeniden yapılandıracağız" diye konuştu.

Başekin ayrıca Pazar günü tüm üyeleri oy kullanmaya davet etti.

KAYNAK: HABER7
Derya Yüce Haber7.com - Editör-Muhabir
Haber 7 - Derya Yüce

Editör Hakkında

YORUMLAR 2
  • vatandaş 2 ay önce Şikayet Et
    Türkiyenin Tüm mühendisleri saha tercübesi olmadığından işlerinde %25 gibi bir başarının sahibi bizim mühendisler düğüne bayrama gider gibi giyinir masa başında soliter oynar çekirdekden yetişme ilk okul mezunları sahada on mühedisin işini yapar acı gerçek bizim mühendisler birer diplomalı cahil ordusu
    Cevapla
  • Vatandaş 2 ay önce Şikayet Et
    Önce asgari mühendis maaşını özel sektörde savunun hiç biriniz buna ses çıkarmıyor asgari mühendis maaşları özel sektörde uygulanmıyor üstüne asgari ücret veriliyor sgk girişinde mühendis gelmeyip sorumlu diye geçirince ordan yırtıyorlar bırakın yetiştirmeyi yetişene sahip çıkın
    Cevapla