Suudi devlerden Türkiye'ye yatırım çıkarması

Enerjiden bankacılığa, savunmadan havacılığa 120’yi aşkın Suudi şirket yatırım fırsatlarını incelemek ve Türk şirketleriyle temas kurmak için İstanbul’a geliyor.

GİRİŞ 13.02.2024 12:46 GÜNCELLEME 13.02.2024 16:53
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Türkiye 120’yi aşkın Suudi Arabistanlı şirketi ağırlayacak. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ve Invest Saudi işbirliğinde İstanbul’da düzenlenecek iş forumunda, Türkiye’nin büyük altyapı projelerinde kullandığı Kamu - Özel İşbirliği (KÖİ) modeli ile İstanbul Finans Merkezi hakkında yatırımcılara bilgi verilecek. Forumda, Suudi Arabistan’ın enerji, bankacılık, madencilik, savunma ve emlak devleri Türk şirketlerle temas edecek.

FIRSATLAR TANITILACAK

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ve Suudi Arabistan’ın ulusal yatırım teşvik platformu Invest Saudi işbirliğinde 16 Şubat’ta İstanbul’da düzenlenecek iş forumuna; Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yanı sıra, Suudi Arabistan Krallığı Yatırım Bakanı Khalid A. Al Falih ve Suudi Arabistan Krallığı Turizm Bakanı Ahmed Bin Aqil Al-Khateeb’in de katılması bekleniyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun da düzenleyicileri arasında yer aldığı foruma turizm, altyapı, inşaat, enerji, dijital teknolojiler, gıda, sağlık hizmetleri, ilaç, elektronik aletler, otomotiv ve finansal hizmetler sektörlerinden Türk ve Suudi şirketler katılacak. Forumda, Türkiye’nin büyük altyapı projelerinde kullandığı KÖİ modelindeki fırsatlar Suudi yatırımcılara tanıtılacak.

YENİ TİCARET ALANLARI

Türkiye’nin finans stratejisinde önemli yere sahip olan İstanbul Finans Merkezi hakkında yatırımcılara bilgi verilecek forumun, Türk şirketlerine yeni ticaret alanları yaratmak için önemli fırsat ve teşvikler sunacağı belirtiliyor. Suudi şirketlerin katılımıyla inşaat ve altyapı konularında bağımsız panel düzenlenecek olan forumda, ticaret ve sanayide çevreye uyumlu yeşil yatırım ortamı oluşturulması ve gıda güvenliğinde işbirliği de masaya yatırılacak.

Foruma katılacak Suudi Arabistanlı şirketler arasında Saudi Aramco, Saudi Gold Refinery, Saudi National Bank, Riyad Bank, Saudi Airlines ve Saudi Telecom Company de var.

KAYNAK: MİLLİYET
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Ahmet Avcı 2 ay önce Şikayet Et
    Arab kardeşlerimizle ilişkilerimiz arttıkça birileri çıldırıyor CeHaPe, de zorlasin belki Ucube heykellerine Arab sermayesi bulurlar.
    Cevapla
  • Kabullendik 2 ay önce Şikayet Et
    İngilizleri beslesinler biz aç kalmaya razıyız bir türk dünyaya bedel para istemiyoruz gidin İngiltere'ye Avrupa'ya...Ama İngiliz gelebilir Rus gelebilir Avrupalı gelebilir. Ancak petrol para iş istemiyoruz
    Cevapla
  • Saab 2 ay önce Şikayet Et
    Öyle diye diye sayanizde bir tane İngiliz , Amerika,Avrupa zulmü görmeyen devlet kalmadı gücü verdiniz ellerine yaptıkları ortada
    Cevapla
  • Gelmesinler 2 ay önce Şikayet Et
    bizim yerli firmaları almasınlarrrrrr ... her tarafımız örümcek ağı gibi örülmüş ellerimiz bağlanmış oluyor...
    Cevapla