Aziz Yıldırım savaş gemisi üretecek! İmzalar atıldı

Aziz Yıldırım’a ait Dearsan Tersanesi, Kazakistan’da savaş gemileri üretmek için tersane kurulmasına yönelik anlaşma imzaladı.

GİRİŞ 13.02.2024 11:54 GÜNCELLEME 14.02.2024 18:56
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Aziz Yıldırım'ın son zamanlarda savunma sanayiinde gerçekleştirdiği önemli anlaşmalarla dikkatleri çekiyor.

Aziz Yıldırım’a ait olan ve çok sayıda açık deniz karakol gemisi, karakol gemisi ve korvet üreten Dearsan Shipyard, ihracat faaliyetlerini sürdürüyor. 2023 yılında Nijerya Deniz Kuvvetleri’ne 2 adet karakol gemisi ihraç etmeyi başaran Aziz Yıldırım’ın Dearsan Shipyard şirketi, üretimlerinin tamamına yakınını Tuzla’da yer alan tersane aracılığıyla sağlıyordu.

NİJERYA’DAN SONRA KAZAKİSTAN’A SAVAŞ GEMİSİ SATACAK

Nijerya Deniz Kuvvetleri için üretilen Açık Deniz Karakol Botu OPV 76’nın ardından Dearsan, Kazakistan için de savaş gemişleri üretecek. Öte yandan yakın geçmişte Dearsn, Türkmenistan Donanması’na adete bir ‘Donanma’ teslim etmişti.

2024 YILINDA ÜRETİME BAŞLAYACAK

Şirket, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Savunma Sanayimizin faaliyet alanlarında ülkemizi yurtdışında çeşitli ülkelerde başarıyla temsil eden Dearsan, çalıştığı projelere bir yenisini daha ekledi.17 Kasım tarihinde Dearsan olarak, Kazakistan Devlet Yetkilileri ile tersane yatırımı yapmak üzere bir sözleşme imzaladık.” dedi.

 

 

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 42
  • MUZTAVA 2 ay önce Şikayet Et
    Türkiyede yapsin devlete satsin.!
    Cevapla
  • mehmet 2 ay önce Şikayet Et
    yaptı yapıyor
    Cevapla
  • Kutahyali 2 ay önce Şikayet Et
    Saygı duyulacak bir beyefendi
    Cevapla
  • Kutahyali 2 ay önce Şikayet Et
    Saygı duyulacak bir beyefendi
    Cevapla
  • Serdar 2 ay önce Şikayet Et
    Kazakistanin hazar denizine kiyisi var orda yuzecek
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    hazar denizinde yüzecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle