İngiliz basını yazdı: Türkiye, Fransa'yı bile geçecek

İngiliz basını, Türkiye'nin 2024 yılında İspanya'dan sonra en çok ziyaret edilen ikinci ülke olan Fransa'yı bile geride bırakacağını yazdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu yıl 57 milyon turist geldi. Turizmde hedef 60 milyar dolar” demişti.

GİRİŞ 13.02.2024 11:45 GÜNCELLEME 13.02.2024 11:51
Bu Habere 86 Yorum Yapılmış

İngiliz Telegraph gazetesi okurlarına, son yıllarda turizm alanında yükselen bir ivme kazanan Türkiye'de tatil yapmasını önerdi. "Neden bu yıl Türkiye'de tatil yılı?' başlığını atan gazete, Türkiye'nin cazibesine dikkat çekti.

Terry Richardson imzalı haberde, "Bu yıl Avrupa'nın en popüler ikinci destinasyonu olmaya hazırlanan ülkeyi ziyaret etmek için bundan daha iyi bir zaman olamaz" denildi.

TÜRKİYE, FRANSA'YI GERİDE BIRAKACAK

"Son zamanlarda yayınlanan rakamlar, Türkiye'nin geçen yıl 50 milyona yakın ziyaretçi aldığını gösteriyor" diyen gazete, "Dünyanın giderek daha çekici hale gelen bu köşesi, 2024'te İspanya'dan sonra en çok ziyaret edilen ikinci ülke olan Fransa'yı bile geride bırakacak" ifadelerine yer verdi.

6 BİN KİLOMETRE GÜNEŞLİ SAHİLE SAHİP

Türkiye'nin cazibesinin nedeninin, 6 bin kilometreden fazla güneşli Ege ve Akdeniz kıyı şeridine sahip olması, Truva gibi çok sayıda büyüleyici UNESCO Dünya Mirası Alanı'na ev sahipliği yapması, Efes ve Göbeklitepe'nin yanı sıra sayısız diğer etkileyici antik alanların varlığı olduğu belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

"HEDEF 60 MİLYAR DOLAR"

Dün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası son turizm rakamlarını değerlendiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Turizm geliri yüzde 17 arttı, 57 milyon turist geldi. Turizmde hedef 60 milyar dolar” ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK: AKŞAM
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 86
  • Seya 2 ay önce Şikayet Et
    Nereye gelecek turist kalacak yerleri kalmadi kapattılar bütün türkiye genelinde konaklama yerlerini yeni kanunla
    Cevapla
  • Vatandas 2 ay önce Şikayet Et
    Zam konusunda gecer
    Cevapla
  • Seya 2 ay önce Şikayet Et
    Maalesef gelemeyecek bu sene bütün küçük butik oteller ve apartlatı ve şık vilları kapattılar yeni kanunla nereye gelecek turist
    Cevapla
  • Das 2 ay önce Şikayet Et
    Gelmesin irkci Avrupa lilar türkiyeye gitsinler fransaya Türkiye gelir elde etmek istiyorsa agir silah üretip dünyaya satacak
    Cevapla
  • Sinan 2 ay önce Şikayet Et
    Evet pahalılıkta fransayı geçecez
    Cevapla
  • Ayışığı 2 ay önce Şikayet Et
    Adamlar neyi hesap ediyor dikkat etmek lazım gavur demişse durup düşünelim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle