"Evet" demenin maliyeti 70 bin liradan başlıyor

Kocaeli'de yaz döneminde dünyaevine girmeye hazırlanan çiftleri tatlı bir telaş sararken, organizasyonlu düğünlerin 70 bin TL'den başlayıp, 500 bin TL'ye kadar çıktığı öğrenildi.

GİRİŞ 12.02.2024 21:11 GÜNCELLEME 13.02.2024 09:57
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Evlenecek çiftlerin düğün sektöründeki son trendleri ve yenilikleri yakından görme fırsatı bulması amacıyla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, "Evlilik Fuarı" düzenlendi.

Kocaeli Kongre Merkezi'nde düzenlenen fuara 57 firma katıldı. Fuarda düğün sektörüne ait tüm detaylar, sektör temsilcileri tarafından çiftlere anlatıldı. Kocaeli Düğün ve Davet Etkinlik İşletmecileri Dayanışma ve Geliştirme Derneği (KODED) Başkanı Erkan Gönenç ise bu yılın düğün maliyetleri hakkında bilgi vererek, çiftlere uyarılarda bulundu.

Çiftlerin düğünden yaklaşık 8 ay önce salon kiralaması gerektiğini söyleyen Erkan Gönenç, "Geç kalmasınlar, yerlerini rezerve etsinler. Bir düğün kolay yapılmıyor. İnsan hayatında bir kez evleniyor. Her şeyin güzel olmasını istiyor. Gelinliklerini son 1 aya bırakmasınlar. Onun için de 6 ay önceden rezervasyon yaptırsınlar. Bütün çiftlerimizden geç kalmamalarını istiyoruz. Sezon Mayıs'ın 15'inden sonra başlıyor. Haziran, temmuz ve ağustos ayları Kocaeli'de çok yoğun geçiyor" dedi.

"70 bin TL'ye de yapabiliyorsunuz, 500 bin TL'ye de"

Her bütçeye göre düğün salonu olduğunu söyleyen Erkan Gönenç, "Bir düğünü 70 bin TL’ye de, 500 bin TL'ye de yapabiliyorsunuz. Kişi sayısı ve organizasyonda çok önemli. Kır düğünü yapıyorsanız led ışıklar kiraladığınız zaman bunların her biri fiyata ekleniyor" diye konuştu.

"100 bin TL'ye anlaştım"

24 Ağustos'ta evleneceğini söyleyen Kerem Ayman, "Bir yandan ev ile ilgilenirken, bir yandan da hazırlıklarımızı tamamlamaya çalışıyoruz. Belediyelerin kültür merkezlerinden, özel salonlara kadar hepsini gezdim. Ayrı ayrı uğraşmaktansa bir düğün salonunda hepsini tek bir kalemde topladım. 100 bin TL'ye anlaştım. Ayrı ayrı da yapsaydım 90 bin TL ile 125 bin TL tutacaktı. Çok da değişen bir şey olmayacaktı" ifadelerini kullandı.

 

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • Mehmet 2 ay önce Şikayet Et
    Hayırda hayır mı var o zaman
    Cevapla
  • Arif 2 ay önce Şikayet Et
    Allah kadın milletini ıslah etsin bütün bu işlerin büyük çoğunluğu onların özentisi boş işler
    Cevapla
  • Musa 2 ay önce Şikayet Et
    Akıl varsa evet demezsiniz. Bir tek Müslüman ülkelerde bu kadar gereksiz ve yersiz masraf. En kötü düğün 3 milyon tutar. Allah akıl fikir versin.
    Cevapla
  • toplum çöküşü 2 ay önce Şikayet Et
    ne evliliği...evlilik olayı bitti.
    Cevapla
  • Uyanmak 2 ay önce Şikayet Et
    Aynen öyle maalesef bitirdiler toplum çöküşü ismini bilmiyorum bu konu çok konuşulmalı küreselcilet amaçlarına ulaşıyorlar Türkiye'de nüfus artış hızı durdu doğum oranı azalıyor evlilik yaşı yükseliyor nasıl olacak bilmiyorum çözüm ne bu kureselcilet umarım halk uyanır
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Kadınların özentileri erkekleri borc bataklıgına sürüklüyor sonra o yuvada huzur bekle Allah bekarlara evleneceklere sabır versin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle