Bakan Şimşek: Kiralara karşı konut arzı artırılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kiralardaki fiyat artışlarına ilişkin değerlendirme yaptı. Şimşek, kiralardaki fiyat artışlarının önüne geçmek için konut arzının artırılacağını bildirdi.

GİRİŞ 12.02.2024 12:24 GÜNCELLEME 12.02.2024 12:25
Bu Habere 72 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kiralardaki fiyat artışlarının önüne geçmek için konut arzının artırılacağını, deprem kaynaklı konut stokundaki kayıpların telafisine yönelik yeni sosyal konut projeleri geliştirileceğini ve dar gelirli vatandaşların konuta erişiminin artırılacağını bildirdi.

Şimşek, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan'ın kira artışlarına yönelik yazılı soru önergesini yanıtladı.

2018'in Kasım ayında 475,07 olan "gerçek kira" endeksinin 2023'ün Kasım ayında 1888,02 değerine ulaştığını belirten Şimşek, 2018-2023 dönemindeki artış oranının yüzde 297,42 olduğunu aktardı.

''AYLIK KİRA ARTIŞ ORANI GERİLEDİ"

Şimşek, 2023'ün Eylül ayında yüzde 9,52 olan aylık kira artış oranının Ekim ayında yüzde 7,91'e, Kasım ayında yüzde 5,97'ye ve Aralık ayında yüzde 4,48'e gerilediğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Orta vadede, enflasyonla mücadele ve kiralardaki fiyat artışlarının önüne geçmek üzere konut arzı artırılacak, deprem kaynaklı konut stokundaki kayıpların telafisine yönelik yeni sosyal konut projeleri geliştirilecek ve dar gelirli vatandaşların konuta erişimi artırılacaktır."

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 72
  • karadenizli 5 ay önce Şikayet Et
    2019'dan beri tokiden çıkan evlerimizi bekliyoruz. Kiradayız aldığım maaşın yarısından fazlası kiraya gidiyor
    Cevapla
  • Vahim 5 ay önce Şikayet Et
    Ev maliyetleri düşmeden kira nasıl düşecek.Ancak devlet ev yapar kiraya verirse olabilir de devlette para var mı..Konuştuklarına dikkaet etmelisin yoksa inandırıcı olmuyor.
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Kimi kandırıyorsunuz konut yapmayla kiramı düşer emlakçı sektörünü kldır evsahiblerinede yaptırım uygula bk neler olacak altı aya indi kira zamları artık farkındamısın caba
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    hep hikaye masal herzaman yaptınız gibi sadece gariban isçiye yapiyosunuz vergiler uçmuş hayat pahalılıgi havalarda hala konuşuyosunuz
    Cevapla
  • ahi 5 ay önce Şikayet Et
    yabancı ya. konut. satışı. durmadıkça. çözülmez. enflasyon
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle