Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Hattı'nda önemli aşama tamam!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Hattı projesinin ön çalışmalarının tamamlandığını duyurdu. Bakan Uraloğlu, Süper Hızlı Tren hattının güzergah uzunluğunın 344 kilometre olacağını belirtti.

GİRİŞ 11.02.2024 23:38 GÜNCELLEME 12.02.2024 09:54
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sakarya'nın Arifiye ilçesinde Özbir Vagon tarafından üretilen yeni nesil akıllı demir yolu bakım araçlarının teslim törenine katıldı. Bakan Uraloğlu, burada yaptığı konuşmada, son 22 yılda demir yollarına 22,1 milyar dolar yatırım yapıldığını ve demiryollarının tamamını elden geçirilerek yenilendiğini belirtti.

Bakan Uraloğlu, Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Hattı (SHT) ile ilgili son bilgileri de paylaştı. Uraloğlu, şunları kaydetti:

Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Hattı projesini gündeme aldık ve ön proje çalışmalarını tamamladık. Süper Hızlı Tren hattımızın güzergah uzunluğu 344 kilometre olacak. Saatte 350 kilometre hıza ulaşacak trenlerimizle seyahat süresini 80 dakikaya indirmeyi planlıyoruz.” dedi.

Ankara İstanbul SHT Hattı'nda 52 adet 120 kilometre uzunluğunda tünel, 19 adet 14 kilometre uzunluğunda viyadük inşası planlanıyor.

GEBZE'DEN ÇATALCA'YA KADAR METRO

İstanbul’la ilgili müjdelerine devam eden Bakan Uraloğlu, “Gebze'den Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden geçerek İstanbul Havalimanı'na ve son olarak Çatalca'ya ulaşacak Kuzey Marmara Hızlı Tren hattı projesini de planlarımız arasına aldık.” dedi.

KAYNAK: DHA
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 39
  • Nagano Tokyo 2 ay önce Şikayet Et
    Ankara'dakiler İstanbul'da iş aramaya başlayabilirler.
    Cevapla
  • Vatandas 2 ay önce Şikayet Et
    Önce şimdiki istanbul ankara arası yht yi bitirin 4.5 saatte gidiyor. Sht projesi de italyanin italo treni gibi
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    izmire hızlı trene gerek yok çünkü siz oduna oy verirsen tabiki biraz gecikecek
    Cevapla
  • Ö.Z. 2 ay önce Şikayet Et
    Şimdilik hayal satılıyor. yıllar önce inşaatına başlanan ama bir türlü bitiremediğiniz hatları bir bitirin. Zamanı gelince o da yapılır
    Cevapla
  • Gölüğüň 2 ay önce Şikayet Et
    Gözlüü tak
    Cevapla
  • Angara 2 ay önce Şikayet Et
    Ankara İzmir arası hala bitirilememiş, Türkiyenin turizim şehri Antalya , ülkenin 4. büyük şehri Adana hiç ortada yok bir Istanbuldur gidiyor. Nasıl bir kafadır.
    Cevapla
  • Kemalettin 2 ay önce Şikayet Et
    Adana'dan zonguldak'a kadar herkes İstanbul'da tabii ki İstanbul olacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle