Moody's'ten flaş İsrail ve kredi notu kararı! Dibi boyladılar

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, İsrail'in kredi notunu "A1"den "A2"ye düşürürken, kredi notu görünümünü negatife çevirdiğini ve askeri durumun ülkenin mali gücünü zayıflatma riskini artırdığını duyurdu.

GİRİŞ 10.02.2024 02:53 GÜNCELLEME 10.02.2024 10:08
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Son dakika Moody's haberleri: Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Filistin ve Gazze Şeridi'nde katliam saldırıları yürüten İsrail'in kredi notunu düşürdüğünü ve İsrail'in yürütme ve yasama kurumlarıyla mali gücünü zayıflatma riskinin arttığını duyurdu.

Moody's'ten flaş İsrail ve kredi notu kararı! Dibi boyladılar

MOODY'S'TEN İSRAİL'İN KREDİ NOTUNU DÜŞÜRDÜ

Moody's'ten yapılan açıklamada, İsrail'in kredi notu ve görünümünün revize edildiği bildirildi.

Açıklamada, İsrail'in döviz ve yerel para cinsinden kredi notunun "A1"den "A2"ye düşürüldüğü, kredi notu görünümünün ise negatife çevrildiği aktarıldı.

Moody's'ten flaş İsrail ve kredi notu kararı! Dibi boyladılar

SALDIRILAR GEREKÇE GÖSTERİLDİ

Kredi derecelendirme kuruluşunun açıklamasında, not indiriminin temel nedeni olarak devam eden askeri çatışma ve bunun daha geniş sonuçları gösterildi, bu durumun İsrail'in yürütme ve yasama kurumlarıyla mali gücünü zayıflatma riskini artırdığı kaydedildi.

Moody's'ten flaş İsrail ve kredi notu kararı! Dibi boyladılar

İSRAİL EKONOMİSİ DİBİ BOYLAYABİLİR

İsrail'in kamu maliyesinin kötüleştiği ve kamu borç oranında önceden öngörülen düşüş eğiliminin tersine döndüğü belirtilen açıklamada, ülkenin borç yükünün çatışma öncesinde öngörülenden daha yüksek olmasının beklendiği ifade edildi.

Moody's, 19 Ekim 2023'te İsrail'in "A1" olan kredi notunu olası bir düşüş için incelemeye almıştı.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 51
  • RAMAZAN KARAKAYA 2 ay önce Şikayet Et
    Sapkın yahudi sermayesinin asıl geliri elleri ile bastıkları hiç bir katma değeri olmayan kağıt parçası ve tefecilikten siyonist yahudi beslemesi ,ingilizi ,avrupalısi istediği yere elini kolunu sallayıp gidiyor iken filistinli masumlar çocuk bebek demeden aç susuz bırakılıp çitler arasında katlediliyor.Mülkün sahibi Allah olup bütün cihan insan için vatandır,Islamiyetde sınır yokdur.
    Cevapla
  • A2a2a2 2 ay önce Şikayet Et
    A2 dip ise Turkiyenin kredi notuna nasıl bi benzetme yapacaksınız?
    Cevapla
  • Uşaklı 2 ay önce Şikayet Et
    Manisa Salihli'de gelin bir görün KFC ve İsrail'e ait heryer tıklım tıklım dolu
    Cevapla
  • Hak davası 2 ay önce Şikayet Et
    Bu kadar bebeği, çocuğu,masumu katledenlere kusura bakmayın ama dua edilmez. Anca helak olması dilenir.
    Cevapla
  • Hak davası 2 ay önce Şikayet Et
    Böyle bir kavim helak olmayı hak ediyor. Çoluk çocuk demeden öldürüyor, katlediyor. El kassama karşı herhangi bir zafer kazanamadı. Askerleri 5 er 10 ar leş oluyor ancak sivillerin üstüne bomba atsın.el kassam mücahitleri ile gurur duyuyoruz.inaniyorum ki şu itrail deki silah , teçhizat,tank,uçak el kassamda olsaydı, şimdiye kadar çoktan itrail yıkılmıştı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle