Çad ve Türkiye güvenlik alanındaki işbirliği konularını masaya yatırdı

Çad Güvenlik ve Göç Bakanı Muhammed Charfadine Margui, Türkiye'nin Encemine Büyükelçisi Kemal Kaygısız'ı makamında kabul etti.

GİRİŞ 09.02.2024 23:04 GÜNCELLEME 10.02.2024 10:02
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Başkent Encemine'de yapılan görüşmede, iki ülke arasındaki güvenlik işbirliği ve Çad polisine yönelik eğitim projeleri ele alındı.

Görüşmede Büyükelçi Kaygısız, Çadlı bakana, Türkiye İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan mektup iletti.

Kaygısız, Türkiye ve Çad arasında güvenlik alanında Kasım 2016'da bir işbirliği anlaşması imzalandığını hatırlatarak, Çad tarafınca onaylanmasını beklediklerini ifade etti.

Bakan Margui ise bu konuda kaydedilen ilerlemeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ikili ve çok taraflı anlaşmaların şartlarını yerine getirmek suretiyle konuyla daha yakından ilgileneceklerinin altını çizdi.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) koordinatörlüğündeki eğitimlerin, iki aşamada yapılması, ilki mayısta Türkiye'de ve ikincisi ise haziranda Çad'da düzenlenmesi bekleniyor.

Söz konusu eğitim projesi, Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suçla Mücadele Ofisinin (UNODC) işbirliğinde hayata geçirilecek.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 4
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Afrikalı kardeşlerimiz BİRLİK OLUN, Türkiye ile BİRLİKTE OLUN.. Sömürgecilerden UZAK DURUN.
    Cevapla
  • konyalı 2 ay önce Şikayet Et
    Biz kardeşiz diye herkesi ülkemize toplayacak ve istilaya sessiz kalacak değiliz. Ülkemizde ne Suriyeli ne de kaçak göçmen istiyoruz. İsyeyen alıp evinde beslesin.
    Cevapla
  • Bir Akıncı 2 ay önce Şikayet Et
    Hristiyan alemi tüm Avrupa ve ABD yaklaşık 11 milyon Ukrayna'lıya ülkelerini evlerini ve işyerlerini severek açtılar. Şu anda istediği zaman Avrupa ülkelerine devamlı giriş çıkış yapan Ukrayna'lı sayısı 35-36 milyon civarında. İslam düşmanı, Türkiye'min düşmanı, müslüman düşmanı iç ve dış hainler bir ve beraber olmamızı Türkiyenin lider ülke olmasını istemiyorlar.Müminler kardeştir...Aye
    Cevapla
  • fakir 2 ay önce Şikayet Et
    O zaman milli güvenlik sorununa dönüşen Suriyeli ve kaçak göçmen istilası için önlem alın. Artık hepsinin gitmesi gerekiyor.
    Cevapla