SGK'dan EYT açıklaması! İddialar yalanlandı

Sosyal Güvenlik Kurumu, staj ve çıraklık mağdurları için EYT toplantısı yapıldığına ilişkin iddialarını yalanladı.

SGK'dan EYT açıklaması! İddialar yalanlandı
SGK'dan EYT açıklaması! İddialar yalanlandı
GİRİŞ 09.02.2024 19:13 GÜNCELLEME 09.02.2024 19:15
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Sosyal Güvenlik Kurumunca (SGK), "staj ve çıraklık mağdurları için EYT toplantısı düzenlendiğine" ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığı, kurumda bu gündemle herhangi bir toplantı yapılmadığı bildirildi.

Kurumdan yapılan yazılı açıklamada, "SGK'da Staj ve Çıraklık Mağdurları için EYT Toplantısı Yapıldı" başlıklı haberlere ilişkin açıklama yapılmasına gerek duyulduğu belirtildi.

Açıklamada, "Bazı basın yayın organları, sosyal medya hesapları ve internet sitelerinde yer alan 'SGK'da Staj ve Çıraklık Mağdurları için EYT Toplantısı Yapıldı' başlıklı haberler kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumumuzda bu gündemle herhangi bir toplantı yapılmamıştır." ifadesine yer verildi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 40
  • adalet istiyoruz 2 ay önce Şikayet Et
    avukatların stajları, isterlerse borçlanma ile sayılıyor. niye diğerleri aynı haktan yararlanmasın.......?
    Cevapla
  • Camal 2 ay önce Şikayet Et
    Gelir dağılımında adaletsiz Ortadoğu ülkelerinden ne farkımız kaldı 10.000 lira ile emekli geçinecek hava nasıl dilenerek
    Cevapla
  • HALİS 2 ay önce Şikayet Et
    Kanunda staj ve çıraklık emeklilik başlangıcı sayılıyor.Ancak uygulama da durmadan karar alınıp değiştiriliyor.Aslında emeklilik sistemi mevzuata göre kendi çarkında dönen bir yola sahip.Fakat o kadar çok karıştırıldı ki şimdide toparlanamıyor. Madem yöneticiler el attı bu işe, tüm mağduriyetleri gidermelidir.
    Cevapla
  • Efe09 2 ay önce Şikayet Et
    Bireysel emeklilik ve abd deki gibi hayat sigortası yaygın hale gelmeli. Mevcut sistemi sürdürmek çok zor. Şuanda en düşük sgk primi 6 bin 400 TL ama en düşük emekli maaşı 10 bin TL. 43 yaşında emekli olanlar ödedikleri primden kat kat fazla emekli maaşı alacak. Daha sağlık harcamaları var bu işin. Sistem acilen ne kadar prim o kadar maaş olarak değişmeli.
    Cevapla
  • Zzz 2 ay önce Şikayet Et
    O zaman prim kesmesinler maaslardan
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    şu emeklilik sistemini baştan bi düzenlesinizde kökten çözülse bütün sorunlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle