Bakan Bolat: Eximbank 2024'te 50 milyar dolarlık katkı sağlayacak

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, X platformundan yayımladığı mesaj da Mehmet Şimşek'e teşekkür etti. Bolat "Krediye ulaşımı rahatlatmaya devam ediyoruz." dedi

GİRİŞ 09.02.2024 14:48 GÜNCELLEME 09.02.2024 14:54
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Türk Eximbank'ın sermayesini artrırma talebinin iletmesinin ardından Ticaret Bakanı Ömer Bolat, X platformundan yayımladığı mesaj da Mehmet Şimşek'e teşekkür etti. Bolat "Türk Eximbank’ın sermaye yapısını güçlendirirken, ürün çeşitliliğini artırmaya ve krediye ulaşımı rahatlatmaya devam ediyoruz." dedi. 

Bakan Bolat, Türk Eximbank'ın yeni sermaye artırımıyla birlikte 2024 yılında 50 milyar dolarlık destek sağlayacağını söyledi. 

Bakan Bolat'ın açıklaması şöyle;

"Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek'e destekleri dolayısıyla teşekkür ediyor, ihracatçı ailemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

2023 Haziran ayından bugüne; günlük reeskont kredi limitlerinin 10 kat artışla 3 milyar 50 milyon TL’ye yükseltilmesi, reeskont kredi faizlerinin politika faiz oranının oldukça altında bir oranda sabitlenmesi, KOBİ limitlerinin ve net ihracatçı tanımının esnetilmesi gibi ihracatçılarımızın finansmana erişimini rahatlatmaya yönelik Hazine ve Maliye Bakanlığımız ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankamızla birlikte çok çeşitli adımlar attık.

Bu çerçevede, yeni sermaye artışıyla birlikte Türk Eximbank’ın finansman imkanlarını bir üst noktaya taşıyacağız. 2023 yıl sonu itibarıyla yaklaşık 17 bin ihracatçımıza toplam 42 milyar dolar tutarında kredi ve sigorta desteği sağlayan Türk Eximbank, yeni sermaye artışının da katkısıyla 2024 yılında 24 milyar dolar kredi ve 26 milyar dolar sigorta olmak üzere 50 milyar dolarlık destek sağlayacak.

Türk Eximbank’ın sermaye yapısını güçlendirirken, ürün çeşitliliğini artırmaya ve krediye ulaşımı rahatlatmaya devam ediyoruz. Özellikle katma değerli ve yüksek teknolojili üretim yapan ihracatçılarımız ile yeşil dönüşüme yönelik Bakanlığımız ve Türk Eximbank birlikteliğiyle yeni bir finansman destek programının hazırlıklarını son aşamaya getirdik. İhracatçılarımızın finansman imkanlarını kolaylaştırarak ihracat odaklı büyüme stratejimize katkı sağlamayı sürdüreceğiz."

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Burak 2 ay önce Şikayet Et
    2024 yılında asgari ücretin yılın ikinci yarısında güncellenmeyecek olmasının, parasal sıkılığın etkinliğini artırarak dezenflasyonist sürece önemli bir katkı sağlaması beklenmektedir" ifadelerine yer verildi.
    Cevapla
  • Burcu 2 ay önce Şikayet Et
    2024 yılında asgari ücretin yılın ikinci yarısında güncellenmeyecek olmasının, parasal sıkılığın etkinliğini artırarak dezenflasyonist sürece önemli bir katkı sağlaması beklenmektedir" ifadelerine yer verildi.
    Cevapla