Fitch, THY'nin kredi notunu açıkladı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türk Hava Yolları'nın (THY) kredi notunu açıkladı.

Fitch, THY'nin kredi notunu açıkladı!
Fitch, THY'nin kredi notunu açıkladı!
GİRİŞ 09.02.2024 12:12 GÜNCELLEME 09.02.2024 12:12

THY, Kamuoyu Aydınlatma Platformu (KAP) aracılığıyla yapılan duyuruda, Fitch'in 08.02.2024 tarihinde şirketin kredi notunu "B+" seviyesinde ve not görünümünü "Durağan" olarak onayladığını bildirdi.

Ayrıca, THY'nin 2015 yılında ihraç ettiği ve dikkate değer bir finansal araç olan USD cinsi Ekipman Teminatlı Geliştirilmiş Kredi Sertifikaları'na ait kredi notunun da Fitch tarafından "BB-" olarak teyit edildiği belirtildi.

THY'den konuyla ilgili KAP'a yapılan bildirim şu şekilde:

"Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 08.02.2024 tarihinde şirketimizin kredi notunu "B+" seviyesinde ve not görünümünü "Durağan" olarak teyit etmiştir. Ayrıca, şirketimizin 2015 yılında ihraç ettiği USD cinsi Ekipman Teminatlı Geliştirilmiş Kredi Sertifikaları'na ait kredi notunu da "BB-" olarak teyit etmiştir."

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.