Aydın’da en düşük çay fiyatı 9 TL oldu

Aydın’ın Efeler ilçesinde geleneksel içeceklerden olan çaya zam gelirken, çay ocaklarında 9 TL olan çay, kahvehanelerde 10 TL oldu.

GİRİŞ 08.02.2024 21:23 GÜNCELLEME 09.02.2024 10:00
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Günlük yaşantının vazgeçilmezlerinden olan çaya bu hafta itibariyle yeni bir zam geldi. Aydın’ın Efeler ilçesinde Kahveciler Odası tarafından hazırlanan yeni fiyat listesi çay ocağı ve kahvehane işletmelerine teslim edildi.

Geçtiğimiz Haziran ayından bu yana çay ocaklarında 6,5 TL’ye satılan çay, 9 TL, kahvehanelerde 7 TL’ye satılan çay ise 10 TL oldu. Yine vazgeçilmez lezzetlerden olan Türk Kahvesi ise çay ocaklarında 20 TL, kahvehanelerde ise 25 TL oldu.

"İŞLETMELERİMİZİ DÖNDÜRMEK DURUMUNDAYIZ"

Yapılan zamların kendilerini sevindirse de tüketici açısından hoş karşılanmadığını ifade eden çay ocağı işletmecisi Halil Tülü; “Her geçen gün artan maliyetler dolayısıyla çay ve kahve fiyatlarında da artış yaşandı. Bugün itibariyle hazırlanan yeni fiyat listesi bizlere gönderildi. Çay ocaklarında 6,5 TL olan çay 9 TL’ye, kahvehanelerde de 7 TL’den 10 TL’ye yükseldi. Bizler her ne kadar çay fiyatlarına zam yapmak istemesek de artan girdi maliyetlerine ayak uydurmak ve işletmelerimizi döndürmek durumundayız. Sonuçta buradan evimizin rızkını kazanıyoruz” dedi.

 

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 17
  • Remzi 2 ay önce Şikayet Et
    halk dürüstmü çay bizim oralarda 5 tl buna bile karşı çıkıyorlar
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    afyonda çay ocaklarında çay 10 TL orda ucuzmus
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    bir devletin devlet olabilmesi için .ilkönce halk dürüst olacak..
    Cevapla
  • XXX 2 ay önce Şikayet Et
    9 tl çaymı olur
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    yetmez ama evet
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle