Akkuyu NGS'de yeni aşama

Mersin'de inşaatı devam eden Akkuyu NGS'nin 1'inci ünitesinde montaj çalışmaları için özel alan oluşturuldu.

Akkuyu NGS'de yeni aşama
Akkuyu NGS'de yeni aşama
GİRİŞ 08.02.2024 12:53 GÜNCELLEME 08.02.2024 12:55
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) 1'inci güç ünitesinde bulunan reaktör bölmesinde, reaktör kontrol kurulumu için gereken temizlik yapılarak özel bir alan oluşturuldu. Özel alanın oluşturulması, 1'inci ünitenin reaktör binasında genel inşaat işlerinin tamamlanması ile ekipman çalıştırma ve ayarlama aşamasına geçilmesi anlamına geliyor. Bu alanın oluşturulması, sıcak soğuk çalıştırma yapılmadan önce simülasyon yakıt çubuklarının yüklenmesi ile ekipman parçalarının belirlenen konuma yerleştirilmesini içeren reaktörün kontrol kurulumu çalışmalarının yapılmasına olanak verecek.

Akkuyu Nükleer A.Ş. Genel Müdür Birinci Yardımcısı ve Nükleer Güç Santrali (NGS) Yapı İşleri Direktörü Sergey Butckikh konuyla ilgili olarak şunları belirtti:

"Aralık 2023'te Akkuyu NGS'nin ilk güç ünitesi için işletmeye alma iznini aldık. Bu sayede çalıştırma ve ayarlama işlemlerine geçebiliyoruz. Yüksek teknolojiye sahip ekipmanların işletmeye hazırlanmasına yönelik teknik açıdan zorluk teşkil eden tüm çalışmalar Akkuyu Nükleer A.Ş.'nin deneyimli uzmanları tarafından gerçekleştiriliyor. Reaktörün kontrol kurulumu için aktif hazırlıklar sürüyor, bu hazırlıkların önemli bir aşaması da özel olanın oluşturulmasıydı. Bu, Akkuyu NGS'nin 1'inci ünitesinin reaktör binasının reaktör bölmesindeki genel inşaat işlerinin tamamlanması anlamına geliyor. Endüstriyel temizlik kuralları, yabancı cisimlerin, inşaat malzemelerinin bölmeye girişini engelliyor ve ekipman montajı sırasında gerekli tüm güvenlik gerekliliklerine uyulmasını sağlıyor. Artık yakıt çubukları simülatörlerinin yüklenmesi ve soğuk-sıcak test aşaması için doğrudan reaktör bileşenlerinin kurulumuna geçiyoruz."

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 12
  • Horozlu 2 ay önce Şikayet Et
    Fransada bildiğim kadarıyla 57 adet nükleer santral var. Tamam güzel muhalefet edelimde, Allah aşkına bir sefer olsun şunu iyi yapıyorlar deyin ya. İnsan ülkesine bu kadar mı kötüler, yabancı olur. Etmeyin Allah aşkına.
    Cevapla
  • İzmirli 2 ay önce Şikayet Et
    Çevreci değil bunlar asıl amaçları Türkiye ilerlemesin.Nükleer demek güç demek.
    Cevapla
  • Hop 2 ay önce Şikayet Et
    Çevreci geçinen eylem yapan grup başkanlarının banka hesaplarına bakın
    Cevapla
  • Ibrahım ark 2 ay önce Şikayet Et
    Benide alın
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Çevreci filan değil bunlar. Enerji alanında bağımsız olmak isteyen Türkiye'nin önüne sürülen, emperyal ülkeler tarafından fonlanan sözde sivil toplum örgütleridir. Bunlar kendilerine verilen görevi yapıyorlar. Hiç kaala almayın...
    Cevapla
  • M. Ç. 2 ay önce Şikayet Et
    Vatana ve millete hayırlı olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle