Hamsi artık kayıplarda

Karadeniz’de balıkçılık sezonunda bereketli hamsi avı yaşanırken, son günlerde bu bolluktan eser kalmadı.

Hamsi artık kayıplarda
Hamsi artık kayıplarda
GİRİŞ 07.02.2024 21:28 GÜNCELLEME 07.02.2024 21:28
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Trabzon Balık Hali’nde tezgâhlarda hamsinin yerini ağırlıklı olarak istavrit almaya başladı. Dün kilosu 75 TL’den satılan istavrit bugün 60 TL’den satılırken, balıkçılar hamsiden tamamen ümit kestiklerini belirtti.

"HAMSİ TAMAMEN BİTTİ"

Balıkçı esnafı Cem Yazıcı, hamsinin artık bittiğini kaydederek, "Hamsi tamamen bitti. Şimdi yeni yeni istavrit sezonu başladı diyebiliriz. İstavrit bol, dün fiyatı 75-80 TL idi, bugün 60 TL. İlerleyen günlerde 50 TL’ye kadar geriler diye tahmin ediyorum. Artık bu sene itibarıyla hamsiden ümidimizi kestik. Vatandaşlar bu sezon bol bol hamsi yedi. Bu sezon hamsinin 5 kilogramını 100 TL’ye sattığımız günler bile oldu. Balık çeşitlerimizin fiyatları ise sargan 200 TL, palamut 75- 100 TL. Ramazan'dan sonra sezonu tamamen bitiririz diyebiliriz, ondan sonra yaz balıkçılığı başlar. Bu sezon hamsinin bitmesiyle birlikte sezon bitti diyebiliriz” dedi.

"15 NİSAN'DA SEZON BİTİYOR"

Balıkçı esnaflarından Ahmet Çoğalmış ise, hamsinin olmamasının işlerini olumsuz etkilediğini kaydederek, “Hamsi sezonu bitmiş gibi görünüyor. Fiyatlarımız istavrit 60 TL, mezgit 100 TL. Sezon sonuna yaklaştık, sezon bitiminde yaz balıkçılığına devam edeceğiz. Tezgâhların demirbaş balığı hamsidir, hamsi olmadığından dolayı sıkıntı çekeriz” diye konuştu.

Balıkçı esnaflarından Gökmen Aydın ise, “Hamsi yavaş yavaş bitiyor. Fiyatlarımız hamsi 100 TL, istavrit 60 TL, uskumru 125 TL, iri istavrit 125 TL, sargan 200 TL, tirsi 150 TL, somon 150 TL, alabalık 125 TL. Artık sezon sonuna doğru yaklaşıyoruz. 15 Nisan'da sezon bitiyor” ifadelerini kullandı.


 

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • osmanlı torunu 2 ay önce Şikayet Et
    Rusya yemi atınca balıklar otarafa kaçtı bizimkiler yem atmasını bilmiyorlar
    Cevapla
  • Rebelboy1903 2 ay önce Şikayet Et
    Abi bu millet niye bildiği bilmediĝi herşeye bu kadar konuşuyor ki ? Yahu hava da kış mı var ? İlkbahar gibi kış geçiriyoruz nereden balık olsun ne kadar dandik saçma bir toplum bu yahu
    Cevapla
  • Angaralı 2 ay önce Şikayet Et
    Kesinlikle uzun bir süre yasaklanmalı bizim millette ayar yok dibini bile kuruturlar
    Cevapla
  • Diyarbakırlı 2 ay önce Şikayet Et
    hepsini avlayın sonra kalmadı diyin fiyatı beş katına satın ey müslüman esnaflar fırsatçılık yaparak cehennemin izi hazırlıyorsunuz.
    Cevapla
  • DARK 2 ay önce Şikayet Et
    Doğaya karşı hunharca saldırırsanız , doğa da misli ile karşılık verir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle