Teknopark için Aksaray'da güç birliği! Bakan Kacır'dan söz alındı

Aksaray'ın üst düzey bürokratları, kentte teknoloji odaklı kalkınmayı hızlandırmak üzere kurulan Teknopark'a yeni binalar inşa edilmesi için, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Teknopark için Aksaray'da güç birliği! Bakan Kacır'dan söz alındı
Teknopark için Aksaray'da güç birliği! Bakan Kacır'dan söz alındı
GİRİŞ 07.02.2024 20:46 GÜNCELLEME 07.02.2024 20:49
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Aksaray'da teknoloji odaklı kalkınmayı hızlandırmak üzere kurulan Teknopark'a yeni binalar inşa edilmesi için, Aksaray'ın önemli isimleri, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'la bir araya geldi.

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, milletvekilleri Cengiz Aydoğdu ve Hüseyin Altınsoy, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, AK Parti İl Başkanı Hamza Aktürk, Rektör Yardımcısı Yavuz Selim Çakmak ve Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Onurcan Türker'den oluşan heyet Ankara'ya çıkarma yaptı.

MUTABIK KALINDI

İlk etapta 16 konteynerden oluşan geçici yerleşkede faaliyetlerine başlamış olan Teknopark, gösterilen yoğun talep üzerine fiziki genişlemenin hızlandırılması gerektiği konusunda fikir birliğine varıldı. Aksaray Heyeti Sanayi ve Teknoloji bakanlığını ziyaret ettiler.

Vali Kumbuzoğlu, ziyaretin ardından yaptığı paylaşımda, Aksaray'daki yatırımlar hakkında bilgi alışverişinde bulunduklarını belirtti ve Bakan Kacır'a gösterdiği misafirperverlik için teşekkürlerini iletti.

BAKAN KACIR'A TEŞEKKÜR

Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu da sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, gerçekleştirilen görüşmenin verimli geçtiğine dikkat çekti ve Aksaray'ın gelişimi için gösterilen ilgiye minnettar olduklarını ifade etti.

Üniversitede gerçekleşen gelişim için milletvekillerine ve valiye teşekkürlerini sunan Rektör Prof. Dr. Alpay Arıbaş, üniversitenin destek verdiği Teknopark'ın gelişiminin takdirle karşılandığını vurguladı.

Rektör yardımcısı Prof Dr. Yavuz Selim Çakmak ve Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Onurcan Türker'den. oluşan teknik ekip tarafından hazırlanan projeyi ele alan Aksaray Heyeti Teknopark'ın fiziki altyapısının güçlendirilmesi konusunda Bakan Kacır ile görüş alışverişinde bulundu.

BÖLGESEL KALKINMADA İVMELENME SAĞLANACAK

Toplantının odak noktası olan Aksaray Teknopark, girişimciliği ve inovasyonu destekleyici bir ortam olarak, bölgesel kalkınmayı ivmelendirmek amacıyla önümüzdeki dönemde daha geniş ve modern bir altyapıya kavuşması bekleniyor. Bu kapsamda, yerel ve ulusal yetkililerin işbirliğiyle, Teknopark'a yönelik fiziki yatırımların en kısa sürede hayata geçirilmesi planlanıyor.

KAYNAK: AKSARAYWEBTV

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Aks ar ay 2 ay önce Şikayet Et
    Aksaraya buyuk bir cami. Yapılmalıdır. Olimpik bir cami olmalıdır. Elilon Musk cagrilmali ve silikon vadisi kurulmalıdır. Ayricana Aksaray ak bir kuştur kıymetini bilene
    Cevapla