Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı'nda ilk test sürüşü

Şehir Hastanesi Tramvay Hattı’nda ilk enerjili test sürüşü yapıldı. Tramvay, otogar durağından hareket ederek Adnan Menderes Bulvarı’ndan Şehir Hastanesi’ne ilerledi.

GİRİŞ 07.02.2024 15:22 GÜNCELLEME 07.02.2024 17:53
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapımı devam eden Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay hattının enerjili ilk test sürüşü gerçekleşti.

Tramvay, otogar durağından hareket ederek Adnan Menderes Bulvarı’ndan Kocaeli Şehir Hastanesi istikametine yol aldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki tramvay araçlarıyla gerçekleşen test sürüşünün 10 gün boyunca devam etmesi planlanıyor.

Şehir Hastanesi Tramvay Hattı’nda alt yapı ve üst yapı çalışmaları tamamlandı. 3 kilometre hat uzunluğu ve 5 adet istasyonuyla vatandaşların Şehir Hastanesine ulaşımını kolaylaştıracak tramvayda ilk enerjili test sürüşü yapıldı.

Test sürüşleri esnasında yolcu yerine kum dolu torbalar kullanıldı. Tramvay raylarda ilerlerken çok sayıda uzman ise incelemelerde bulundu. Gerekli tüm testlerin tamamlanmasının ardından ilerleyen günlerde seferlerin başlaması planlanıyor.

Derya Yüce Haber7.com - Editör-Muhabir
Haber 7 - Derya Yüce

Editör Hakkında

YORUMLAR 5
  • Süheyla 2 ay önce Şikayet Et
    Vallahi helal olsun hastaneye otobüsle gitmek zordu ya
    Cevapla
  • YENİDEN AKPARTİ 2 ay önce Şikayet Et
    Ak parti helal olsun..
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    ülkemizde ne yazık ki ulaşım hiç iyi deyil şöyle önemli yerlere belediye hastane çarşıya sanayilere tram otobüs metro olması şarttır.
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    vallahi helal olsun
    Cevapla
  • Ali.E 2 ay önce Şikayet Et
    Umarım bir an evvel işletmeye alınır. Böylece otopark sorunu da bir nebze olsun azalmış olur. ( Söylemeden geçemeyeceğim: o kadar geniş bir kapalı otopark alanı olmasına rağmen, bu kadar kötü bir dizayn ile çok az sayıda araç alıyor... Yazık olmuş...!!! )
    Cevapla