HAK-İŞ'ten kamu işçisine ek zam talebi

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Kayabaşı, "Toplumun tüm kesimlerine yapılan yüzde 49,25'lik artışın tüm kamu işçilerine yansıtılması önem arz etmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

HAK-İŞ'ten kamu işçisine ek zam talebi
HAK-İŞ'ten kamu işçisine ek zam talebi
GİRİŞ 07.02.2024 14:54 GÜNCELLEME 07.02.2024 14:54
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Kayabaşı, "Toplumun tüm kesimlerine yapılan yüzde 49,25'lik artışın tüm kamu işçilerine yansıtılması önem arz etmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Kayabaşı, yazılı açıklamasında, asgari ücretlilerin, memurların, memur ve işçi emeklilerinin maaş ve ücretlerinde yapılan iyileştirmeyi olumlu bulduklarını belirtti.

Yürürlükteki Kamu Çerçeve Protokolünde (KÇP) yer alan düzenlemeler gereğince kamu işçilerinin ücretlerine 31 Aralık 2023'te yüzde 32,57 oranında artış yapıldığını anımsatan Kayabaşı, 29 Ocak 2024'te imzalanan ek protokol ile yüzde 32,57'lik zammın, yürürlük süresinin ocak ayından sonra başlayan tüm toplu iş sözleşmelerinin ücret zammı dönemlerinde uygulanması yönündeki düzenlemeyi de olumlu karşıladıklarını ifade etti.

Kayabaşı, "Ancak artan hayat pahalılığı ve alım gücünün sürekli düşmesi üzerine toplumun pek çok kesimine yapılan yüzde 49,25'lik artıştan faydalanamayan tüm kamu işçilerinin, yüzde 49,25'lik ücret artışından yararlandırılması gerektiğini düşünüyoruz." ifadesini kullandı.

"KAMU İŞÇİLERİNİN BEKLENTİSİ ARTTI"

Bu iyileştirmenin kamu işçilerine yansıtılmamasının, kamu işçileri ile toplumun diğer kesimlerinin ücretleri arasındaki farkı açtığına dikkati çeken Kayabaşı, kamu işçisi için yapılan kamu çerçeve protokolüne rağmen, artan enflasyon karşısında ücretlerin eridiğini ve yeniden bir düzenleme yapılması gerektiğini anlattı.

Memur maaşı, memur ve işçi emeklisi aylıkları ile asgari ücrete yapılan zamların ardından kamu işçilerinin beklentisinin arttığını aktaran Kayabaşı, şunları kaydetti:

"Kamuda bozulan ücret dengesinin giderilmesi, açılan ücret makasının dengelenmesi ve çalışma barışı ve huzurunun sürdürülebilmesi adına hükümete çağrıda bulunuyoruz. Konfederasyonumuz HAK-İŞ, Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşveren Sendikası (TÜHİS) ve hükümetimiz arasında 29 Ocak 2024 tarihinde imzalanan ek çerçeve anlaşma protokolü ile yürürlük süreleri farklı olan toplu iş sözleşmelerinin zam dönemlerinde yüzde 32,57'lik ücret zammı verilmesi yönündeki düzenlemeyi olumlu buluyoruz. Ancak tüm kamu işçisinin yüzünü güldürecek ve ocak ayından itibaren geçerli olacak bir düzenleme ile KÇP'ye yeni bir ek protokol daha yapılarak toplumun tüm kesimlerine yapılan yüzde 49,25'lik artışın tüm kamu işçilerine yansıtılması önem arz etmektedir."

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 33
  • Mustafa nalbantoğlu 2 ay önce Şikayet Et
    Biran evvel işçiye seyyanen zam verilmesi elzemdir evin yolunu kiradan bulamıyoruz kiralar olmuş 15 20 bin TL Allah herkesin yardımcısı olsun
    Cevapla
  • Dursun 2 ay önce Şikayet Et
    İnanmayın bu sendikalar ancak reklam yaparlar icraat yok
    Cevapla
  • Asım 2 ay önce Şikayet Et
    Memur masa basında kurusa bakmayın biz kimseyı yüksek den bakmıyoruz ama memurda var işçiye bakişı ve bizler de sorunlumuz var yazı var kışı var herkesin bir sorumlugu var
    Cevapla
  • Hafi 2 ay önce Şikayet Et
    Eşit işe eşit ücret
    Cevapla
  • Durdu vurdu 2 ay önce Şikayet Et
    Memurlara ne zamdan aldın zammını geç otur ay sonunu hesapla işçinin maasi cebindenmi çıkıyor niye zorunuza gidiyor çay istemeyi temizlik yaptırmak hoşunuza gidiyor bunlar en basit işler ya siz devleti eleştiren insanlarsınız ne hayır gelir sizden
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle