Rekor serisi başladı! Yeni zirve tahmini açıklandı

Borsa İstanbul'da yeni rekor... BIST 100 endeksi güne yüzde 0,48 yükselişle 8 bin 912 puandan başladı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı, Borsada yakın vadede beklene seviyenin 9 bin puanın üzeri olduğunu belirtti.

GİRİŞ 07.02.2024 13:25 GÜNCELLEME 07.02.2024 17:18
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Borsa İstanbul'da rekor serisi devam ediyor. BIST 100 endeksi güne yüzde 0,48 oranında yükselişle 8 bin 912 puandan başlayarak rekor kırdı.

Borsadaki yükselişi Haber7'ye değerlendiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı, borsada yabancı girişinin hızlandığını ve yerli yatırımcının borsaya geri dönmeye başladığını belirtti.

BORSADA REKOR SERİSİ SÜRÜYOR

Hafta sonu Merkez Bankası başkanlığında yaşanan değişimin piyasalarda etkisini yitirdiğine dikkat çeken Sarı, yabancı kuruluşlardan gelen raporların pozitif olmasının borsada olumlu bir hava yarattığını belirtti.

Kasım ve Aralık ayında mevduat faizine yönelen yatırımcının borsaya geri dönmeye başladığına işaret eden Sarı, "Yarın açıklanacak Enflasyon Raporu ve Yeni Merkez Bankası Başkanı'nın vereceği mesajlar piyasalar için oldukça önemli" dedi.

8 bin 900 ve 9 bin puan bandında düzeltmeler olabileceğini belirten Sarı, borsada kısa süreli 8 bin 100 ve 8 bin 200 puana seviyelerinin görülebileceğini ve düşüşlerde temkinli olunması gerektiği uyarısında bulundu. 

Sarı, "Borsada 310 dolar seviyesinin görülmesi bekleniyor, zirvede ise 500 dolar var. Düzeltme hareketleri sonrası Borsada 9 bin 300 ve 9 bin 500 puan seviyeleri görülebilir" dedi.

GRAM ALTINDA 3 BİN TL YOLCULUĞU NE ZAMAN BAŞLAR?

Fed'den gelen mesajlar sonrası altın fiyatlarının baskılandığına dikkat çeken Sarı, Fed'in faiz indirimine ne zaman başlayacağına dair açıklamaların altın fiyatlarının seyri için çok önemli olduğunun altını çizdi.

Ons altının bir süre daha 2 bin 50 ve 2 bin 100 dolar bandında yatay seyredeceğini belirten Sarı, faiz indirimleri sonrası ons altında 2 bin 100 doların üzerinde bir ivmelenme olacağını ifade etti.

Gram altının ons altına göre daha dengede kaldığına işaret eden Sarı, "Gram altının yönü yukarı, ilk hedef 2 bin 500 TL seviyeleri" dedi. Ons altında 2 bin 100 dolar üzerinin görülmesi halinde gram altında 3 bin TL yolculuğunun başlayacağını vurguladı.

KAYNAK: HABER7
Derya Yüce Haber7.com - Editör-Muhabir
Haber 7 - Derya Yüce

Editör Hakkında

YORUMLAR 8
  • adalet 1071 5 ay önce Şikayet Et
    10 gündür bborsa rekor kırıyor ve ne hikmetse coca colanın sözde boykot edildiği dönemde hemde bizim yerli milli cola şirketimiz kristal cola tersine düşüyor hatta 7 ay öncesi fiyatın %40 altında bu nasıl bir mantık borsa yatırım yeri olmaktan çıkmış patronlar dürüst değil malesef
    Cevapla
  • vatandaş 5 ay önce Şikayet Et
    Merkez bankası doları frenliyor o yüzden altın seçime kadar bişey getirmez
    Cevapla
  • Erdoğan 5 ay önce Şikayet Et
    borsada 1 yıldır 110 bin para en saglam şirketlerde endeks 9000 bin zarar hala 5 bin lanet olsun uzak durun en büyük soygun borsada
    Cevapla
  • Arif¹ 5 ay önce Şikayet Et
    Satar çıkar giderler bizimkilerde seyreder klasik olarak.
    Cevapla
  • Samsun 5 ay önce Şikayet Et
    Hersey yukari yonlu asagi giden ne varki en uzucu olan fakirin yetisemedigi gida sebzenin fiatlarinin artmasi onlara bi dur deseler biz fakirler rahatkariz borsadir altindir biz onlardan anlamayiz biz ucuzluk istiyoruz alt tabakayida dusunun
    Cevapla
  • Esnaf 5 ay önce Şikayet Et
    Aşağı giden tek şey ömrümüz. Hergün Kabir kapısına doğru gidiyoruz.Allah sonumuzu hayretsin.Bu ekonomik pahalılığı insanların Namusuna kadar dokunuyor.Devlet vatandaşlarını izzetli yaşaması için çaba sarfetmeli yoksa Maddi ve manevi bozulmalar hızlanır bunun sebibi kim.?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle