TİSK: Deprem bölgesi için desteklerimize devam edeceğiz

TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ilk gününden itibaren bölge halkının yanında olduklarını belirterek, "Durmadan, yılmadan, unutmadan, istikrarlı şekilde yardım ve desteklerimize devam edeceğiz." dedi.

TİSK: Deprem bölgesi için desteklerimize devam edeceğiz
TİSK: Deprem bölgesi için desteklerimize devam edeceğiz
GİRİŞ 06.02.2024 16:27 GÜNCELLEME 06.02.2024 16:27

TİSK'ten yapılan açıklamada, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, TİSK'in katkılarıyla bölgenin önceliklerine yönelik yardım kampanyalarından konteyner kentler kurulmasına, afetzedelere ücretsiz psikolojik destek hizmeti sağlanmasından bankaların çağrı merkezlerinin konteyner kentlerde de yer almasına, gençlere kodlama eğitimi verilmesine kadar birçok çalışmanın hayata geçirildiği kaydedildi.

Deprem illerinin ihtiyaçları dikkate alınarak, yeni proje planlamalarının da devam ettiği bildirilen açıklamada, AFAD ile gerçekleştirilen "Türkiye Tek Yürek" Kampanyası'na 25 milyon lira bağış yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, TİSK'in depremin sadece ilk haftasında üye işveren sendikaları, bağlı işletmeler ve bu işletmelerin bağlı olduğu holdinglerden yapılan nakdi bağışlarla deprem bölgesi için 10 milyar liranın üstünde bağışta bulunduğu belirtilerek, TİSK ekosisteminin bölgeye sürekli ayni yardım malzemesi gönderdiği, bölgede binlerce konteynerden oluşan kentlerin kurulduğu vurgulandı.

Depremin çocuklar üzerindeki etkisini en aza indirmek için Yeşilay iş birliğiyle Psikososyal Destek Projesi'nin hayata geçirildiği, depremzedelere yönelik destek hattının depremden kısa süre sonra hizmet vermeye başladığı anlatıldı.

"BÖLGEYE MADDİ MANEVİ DESTEK VERMEYE DEVAM EDİYORUZ"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, konfederasyonlarının, depremin ilk günlerinden itibaren bölge halkının yanında olduğunu belirterek, bağlı işletmelerde çalışan madenciler ve arama-kurtarma ekiplerinin yüzlerce kişiyi kurtardığını kaydetti.

Akkol, "Mart ayında 'bölgeyi yalnız bırakmayacağız' diye bölge halkına ve devletimize TİSK olarak söz vermiştik. Bu sözümüzü tuttuk. Biz halen oradayız. Teşkilatımızla beraber, projelerimizle beraber, bölgeye maddi manevi destek vermeye devam ediyoruz. Yaşadığımız büyük felaketin üstesinden gelebilmenin yolunun birlik beraberlik ruhu ve işbirliği içinde yapacağımız çalışmalardan geçtiğini her zaman ifade ettik. TİSK olarak, durmadan, yılmadan, unutmadan, istikrarlı bir şekilde yardım ve desteklerimize devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.