Putin, gaz merkezi ve ortak banka için geliyor

Rusya Devlet Başkanı Putin'in Türkiye ziyareti hakkında açıklama yapan Dmitriy Peskov, "Ziyarette Türkiye'de gaz merkezinin kurulmasına yönelik yol haritası ve iki ülke arasında ortak bir banka kurulması gibi konular gündemde olacak" dedi.

GİRİŞ 06.02.2024 17:00 GÜNCELLEME 06.02.2024 17:08
Bu Habere 70 Yorum Yapılmış

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, başkent Moskova'da gazetecilere Putin'in bu ay gerçekleştirmesi beklenen Türkiye ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulundu.

GAZ VE ORTAK BANKA KURULMASI GÜNDEMDE

Ziyarette, Türkiye'de gaz merkezinin kurulmasına yönelik yol haritası ve Rusya-Türkiye arasında ortak bir banka kurulması gibi konuların ele alınıp alınmayacağına yönelik soruyu yanıtlayan Peskov, "Tüm bu konular gündemde olacak." ifadesini kullandı.

Dmitriy Peskov

"TÜRKİYE ÖNEMLİ EKONOMİK ORTAĞIMIZ"

Türkiye ile Rusya arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerde tüm unsurların istişare edileceğini anlatan Peskov, "Türkiye bizim önemli ticari ve ekonomik ortağımızdır. Bu ilişkilerin tüm detayları gündemde olacaktır." diye konuştu.

Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov, 29 Ocak'ta yaptığı açıklamada, Putin'in Türkiye'ye ziyaretinin şubatta gerçekleşmesi için hazırlık yapıldığını söylemişti.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 70
  • Vatandaş 2 ay önce Şikayet Et
    İşte bu. Parayı bulduk. Kimse bizi tutamaz. Artık Putin 8077 ve3600 verir.
    Cevapla
  • DERVİŞ 2 ay önce Şikayet Et
    her zamanki gibi puslu bir hava var at izi, it izne karışmış durumda. Çok şükür ülkemizin evlatları öngörüleri çok yüksek evelallah...
    Cevapla
  • Dede 2 ay önce Şikayet Et
    Güzel haber ama anlaşma bize iyi kar getirmeli merkez olmak büyük fırsat rusyayla cikarlarimizi buyutmeliyiz her yerden petrol getirmeliyiz sugdilerle anlaşma yapmalıyız petrol boru hattı yapmalıyız luplan üzerinden Suriye'de olur ilerde Avrupa enerjiyi bizim yoldan almalı bize gebe olmalı
    Cevapla
  • kimkine 2 ay önce Şikayet Et
    Çin
    Cevapla
  • Mehmet 2 ay önce Şikayet Et
    ABD F-16’ları onayladı, F-35 neden olmasın dedi, Hakan Fidan ABD’nin yanı sıra Rusya’da PKK terör örgütüne göz yumuyor dedi sonra Rusya birden ilişkileri geliştirmek için düğmeye bastı. Rusya’ya da güvenmiyoruz. PKK terör örgütünün mevzilerini vurmak istedik mi hava savunma sistemlerini çalıştırıp İHA’mızı bile bölgeye yanaştırmazken İsrail uçaklarının vurmasına göz yuman bir Rusya var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle