Emeklilere ek zam farkları bugün ödenecek

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin ek maaş zammı farkı ödemesine başlanıyor. Yaklaşık 13 buçuk milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisine ödeme yapılacak. Ödemeler bugün ve yarın, hak sahiplerinin aylıklarını aldıkları banka hesaplarına yatırılacak.

GİRİŞ 06.02.2024 10:15 GÜNCELLEME 06.02.2024 10:16
Bu Habere 67 Yorum Yapılmış

Emeklilerin ek zam ödeme takvimi belirlendi. Yaklaşık 13 buçuk milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisini ilgilendiren düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ödemeler bugün SSK emeklileri ile başlıyor. Bağ-Kur emeklilerinin ödemeleri ise yarın gerçekleştirilecek.

Fark tutarları hak sahiplerinin aylıklarını aldıkları banka hesaplarına yatırılacak.

BAKAN IŞIKHAN AÇIKLADI 

Çalışma hayatıyla ilgili düzenlemeler içeren ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda kabul edilen İşsizlik Sigortası Kanunu ile emekli maaşları ile ilgili yeni düzenleme, 3 Şubat'ta Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Kanun ile birlikte, SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarında ocak ödeme dönemi itibarıyla geçerli olacak 6 aylık artış oranı yüzde 49,25 oldu. En düşük emekli aylığı ise 10 bin liraya yükseltildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise aynı gün zam farklarının ödenmesi konusunda tarih vermişti. Bakan Işıkhan "SSK, Bağ-Kur ve hak sahiplerinin fark tutalarını ödemeye başlıyoruz. Ödemeler SSK için 6 Şubat'ta, Bağ-kur için 7 Şubat'ta" açıklamasında bulunmuştu. 

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 67
  • Abdulhamidhan1453 2 ay önce Şikayet Et
    Bütün emeklilere 100 bin verelim.. olurmu verelimmi.yine ağlayan nankorler aynen ağlar. Beyenmez bunlar efendii
    Cevapla
  • Çırak 2 ay önce Şikayet Et
    Çıraklık okulu sigorta başlangıcı sayılmalı
    Cevapla
  • Xxx 2 ay önce Şikayet Et
    Çok az primle emekli olmuş oda beğenmiyor maaşını. 10 istiyor 20 istiyor .Bu nedir.
    Cevapla
  • Çalışkan mümin 2 ay önce Şikayet Et
    Nankör bunlar. Sukursuzler.. bedavacilar
    Cevapla
  • Misafir 42 2 ay önce Şikayet Et
    Ne şükürsüz bir millet olduk düne kadar EYT çıkmasa Hukumet e oy vermeyecez yeterli EYT çıksın emekli olalım şimdi zam aldiniz halen bir fazlasını hatta 10 fazlasını isteme derdindesiniz Özel sektörde çalıştınız hakkınızı aramadiniz asgari ve hatta daha az yatirilirken sigirta ücretleriniz şimdi Devteten hak arar oldunuz İnsaf az elinizi vicdanınıza koyun Bir yandan Deprem yaraları
    Cevapla
  • Alllah dostu 2 ay önce Şikayet Et
    Allah razı olsun tuttuğunu altın etsin cumhur ittifakı emekli yüzyılıni başlattı . Elhamdülillah çok şükür Rabbimize. Şikayet yok. Ümit ve saadet var. Sabır ve şükür var. Allah razı olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle