ABD'li uçak üreticisi Boeing'de yeni kriz

ABD'li uçak üreticisi Boeing'in yeni bir kriz ile karşı karşıya olduğu bildirildi. 737 Max uçaklarında üretim hatası tespit edilirken, teslimatların gecikeceği belirtildi.

GİRİŞ 05.02.2024 15:43 GÜNCELLEME 05.02.2024 15:52

ABD'li uçak üreticisi Boeing'in teslimatları geciktirecek yeni bir kriz ile karşı karşıya olduğu bildirildi.

Buna göre Boeing uçaklarında yeni üretim hatası tespit edildi. 737 Max uçaklarının teslimatını geciktiren sorunun dev şirketin üzerindeki baskıyı artıracağı ifade edildi.

Reuters'in haberine göre tedarikçi Spirit Aerosystems, uçakta yanlış açılmış iki delik tespit etti. Bunun üzerine uçak üreticisinin teslim edilmemiş yaklaşık 50 uçak üzerinde çalışma yapmak zorunda kalacağı bildirildi. Halihazırda kullanılan bazı 737'lerde de hatanın bulunabileceği ifade edildi.

UÇAK GÖVDESİ PARÇASINDAN KOPMUŞTU

Boeing 737 MAX, 2024 yılına skandal bir olayla başlamıştı.

Alaska Hava Yolları’na ait Boeing 737 MAX 9 tipi yolcu uçağının 5 Ocak akşamı havadayken gövdesinden bir parça kopmuştu.

Oregon’dan Kaliforniya’ya giden uçak kalkıştan yaklaşık 35 dakika sonra acil iniş yapmak zorunda kalırken, parçanın koptuğu bölümde yolcu bulunmadığı bilgisi verilmişti.

FAA, Boeing 737 MAX 9 uçaklarının operatörler gerekli denetimleri tamamlayana kadar uçurulmayacağını duyurmuştu.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.