Dünya Bankası Ülke Direktörü López: Türkiye programları hızlı ilerliyor

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Humberto López, Türkiye’deki muhataplarıyla uyumlu çalıştıklarını belirterek, program ve projelerin öngörülenden daha hızlı ilerlediğini, gelecek dönem için de yeni projeler üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

GİRİŞ 05.02.2024 16:20 GÜNCELLEME 05.02.2024 16:38
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto López, Dünya Bankası programlarının tüm dünyada aynı kurallar çerçevesinde yürütüldüğünü, Türkiye programlarının da bu şekilde ilerlediğini vurgulayarak, işleyişte Türkiye tarafı ile çok yakın çalıştıklarını ve projelerin başarıyla hayata geçirildiğini, yeni projeler üzerinde çalıştıklarını anlattı.

17 MİLYAR DOLARLIK PROJE

Ekonomi’nin sorularını yanıtlayan Humberto López, Dünya Bankası’nın mali yılı (1 Temmuz-30 Haziran) dikkate alındığında, bu mali yıl sonu itibariyle, yürürlükteki projelerde ayrılan tutarın yüzde 11’inin kullanıldığını kaydetti. Sadece Dünya Bankası’nın şu anda uygulamada bulunan Türkiye projelerinin toplam tutarının 11 milyar dolar dolayında olduğunu hatırlatırken, tüm grubun toplamda yürürlükte olan 17 milyar dolar dolayında bir proje stokunun olduğunu, bunun da üzerine çıkacak yeni programların görüşüldüğünü belirtti.

"YENİ PROJELER İÇİN GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR"

Dünya Bankası Grubunun Türkiye’ye ilişkin yürüttüğü projelerde, muhataplarıyla iyi ilişkiler olduğunu ve hızlı, hatta bazı açılardan programın ilerisinde olduklarını kaydeden López, yürürlükte olanlar dışında gelecek dönemde de önemli projeleri hayata geçirmek üzere görüşmelerin sürdüğünü anlattı.

100 MİLYAR DOLARLIK YATIRIMA İŞARET ETTİ

Türkiye’nin enerji projelerine yönelik gündemin hatırlatılması üzerine ise López, Türkiye’nin COP28’de duyurduğu programın özellikle yenilenebilir enerji alanında uzun yıllara dayalı üretim, iletim ve dağıtım için 100 milyar dolarlık bir yatırıma işaret ettiğini hatırlatarak, bu çerçevede Dünya Bankası’nın kamu tekelinde bulunan iletim için 150 milyon dolarlık bir proje üzerinde çalıştığını ancak bunun da erken aşamalarda olduğunu anlattı. López, “Bu aşamada benim tahminim, 12 ay içinde kendi hazırlığımızı bitiririz. Bu arada EBRD, İslam Kalkınma Bankası ve Asya Kalkınma Bankası ile irtibatımız devam ediyor.” dedi.

KAYNAK: EKONOMİM.COM
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 19
  • Tasinko 2 ay önce Şikayet Et
    Deyıslar sizde algı yapıyorsunuz. Gösterip vermiyorsunuz
    Cevapla
  • Deniz 2 ay önce Şikayet Et
    Bayram degil seyran degil Eniste beni niye optun???
    Cevapla
  • Hakkı hoca 2 ay önce Şikayet Et
    Gelin fabrika açın. Borsa ve faize para yatıracaksanız getirmeyin
    Cevapla
  • Morelli 2 ay önce Şikayet Et
    Yabanci para babalari bize sevdiginden gelmiyor tlnin erimesi dolarla euroyla gelen yabancilara yuzde 300 kazandiriyor halkimiz zar zor geciniyor yabancilar domine ediyor piyasalari tl neden deger kazanmiyor bunu onleyen yabanci dolarcilar eurocular tl dahada eridikce bunlar daha zengin olacak gorun geldigimiz hale
    Cevapla
  • Vay be 2 ay önce Şikayet Et
    Borç birikti -Bu kadar borç ödeme Nasıl olacak yani
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle