Çin petrol şirketinde yolsuzluk soruşturması

Çin petrol şirketi CNPC'nin eski yöneticisi hakkında yolsuzluk soruşturması başlatıldı.

Çin petrol şirketinde yolsuzluk soruşturması
Çin petrol şirketinde yolsuzluk soruşturması
GİRİŞ 05.02.2024 10:45 GÜNCELLEME 05.02.2024 10:51

Çin'de kamuya ait Çin Ulusal Petrol Şirketi'nin (CNPC) eski Yönetim Kurulu Başkanı Vang Yilin hakkında yolsuzluk şüphesiyle soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Çin Komünist Partisi Merkezi Disiplin İnceleme Komitesi'nden yapılan açıklamada, Vang'ın "parti disiplini ve kanunları ciddi ihlal" şüphesiyle soruşturulduğu belirtildi.

Açıklamada soruşturmaya konu iddialara ilişkin detay paylaşılmadı ancak bu tür soruşturmalarda "parti disiplini ve kanunları ihlal" ifadesi, genelde yolsuzluk şüphesi veya suçlamasına işaret ediyor.

Kariyerinin 20 yılını Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki petrol işletmelerinde geçiren 68 yaşındaki Vang, CNPC'nin Sincan Petrol Sahası'nın genel müdürlüğünü yürütmüştü.

2015'te CNPC'nin Yönetim Kurulu Başkanı ve Komünist Parti Sekreteri olan Vang, 2020'de emekliye ayrılmıştı.

Vang hakkındaki soruşturma, petrol sektörüne yönelik bir dizi yolsuzluk soruşturmasının ardından geldi. En son, 2021'de, grubun iştiraki PetroChina şirketinin eski Başkan Yardımcısı Ling Şiao hakkında yolsuzluk soruşturması başlatılmıştı.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.