TCMB, Türk lirası zorunlu karşılıklara faiz uygulayacak

TCMB, parasal aktarım mekanizmasının güçlendirilmesi, Türk lirası (TL) mevduat payının artırılması ve Kur Korumalı Mevduat'tan (KKM) TL mevduata geçişin desteklenmesi amacıyla TL zorunlu karşılıklara faiz uygulayacak.

GİRİŞ 05.02.2024 00:07 GÜNCELLEME 05.02.2024 09:53
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

TCMB'nin konuya ilişkin duyurusu yayımlandı.

Buna göre, parasal aktarım mekanizmasının güçlendirilmesi, TL mevduat payının artırılması ve KKM'den TL mevduata geçişin desteklenmesi amacıyla belirlenen koşulları sağlayan mevduat bankalarının 1 aydan uzun vadeli TL mevduat ve KKM hesapları için tesis edilen zorunlu karşılıklarına 3 ayda bir faiz uygulanacak.

Katılım bankalarının TL cinsinden tesis edilmesi gereken zorunlu karşılık tutarında, benzer etkiyi sağlayacak şekilde indirim yapılacak.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 28
  • Muhsin 2 ay önce Şikayet Et
    Şeriat isteriz Şeriat isteriz Şeriat isteriz Şeriat isteriz Şeriat isteriz Şeriat isteriz ALLAHIN KANUNLARINI İSTERİZ ALLAHIN KANUNLARINI İSTERİZ ALLAHIN KANUNLARINI İSTERİZ ALLAHIN KANUNLARINI İSTERİZ ALLAHIN KANUNLARINI İSTERİZ ALLAHIN KANUNLARINI İSTERİZ ALLAHIN KANUNLARINI İSTERİZ ALLAHIN KANUNLARINI İSTERİZ ALLAHIN KANUNLARINI İSTERİZ ALLAHIN KANUNLARINI İSTERİZ ALLAHIN KANUNLARINI
    Cevapla
  • ALLAH dostu 2 ay önce Şikayet Et
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM Şeriat isteriz. ALLAHIN KANUNLARINI İSTERİZ. ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIN KANUNLARINI İSTERİZ. ALLAHIN RIZASINI, HOŞNUTLUĞUNU, SEVGİSİNİ VE DOSTLUĞUNU KAZANMAK İSTERİZ. ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHA KAVUŞMAK İSTERİZ... ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIN DOSTLUĞUNU KAZANMAK İSTERİZ. ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIN HUZURUNDA OLMAK İSTERİZ.
    Cevapla
  • ALLAH dostu 2 ay önce Şikayet Et
    Faiz haram faiz herkese haram
    Cevapla
  • Durağı Olmayan Yol 2 ay önce Şikayet Et
    Turgut özal zamanındaki gibi yüksek faizle büyüme yapıyorlar para çekmek ve yatırım çekmek için sanırım
    Cevapla
  • Ahmet 2 ay önce Şikayet Et
    Allah bu vatanı faiz belasından kurtarsın. Faizle mücadele edebilecek bir mücahit hükümdar nasip etsin.
    Cevapla
  • İsak 2 ay önce Şikayet Et
    Dünyanın çarkı faizle dönüyor nebati zamanında yavaş yavaş dusurselerdi acele etmeselerdi bu şekil olmazdı ne halk buna hazır ne alt yapin ne üst yapın elimde olsaydı ilk ben faizi kaldirirdim herkes tek yürek olsa bile dünya nin çarkına kafa tutmak kolay degilmis
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle