Merkez Bankası Başkanı Karahan'dan ilk açıklama: Enflasyon ve istikrar vurgusu

Son dakika haberi: Merkez Bankası Başkanı Karahan, göreve başlamasının ardından ilk açıklamasını yaptı, enflasyonla mücadele ve fiyat istikrarı vurgusu yaptı. Bakan Şimşek de Karahan'ın göreve başlamasıyla ilgili açıklama yaptı.

GİRİŞ 04.02.2024 15:29 GÜNCELLEME 04.02.2024 15:54
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış
  • "Enflasyon görünümünde herhangi bir bozulmaya kesinlikle izin vermeyeceğiz."
     

  • "Enflasyon, hedefimizle uyumlu seviyelere gerileyene kadar gereken parasal sıkılığı korumakta kararlıyız."
     

  • "Merkez Bankası'nın temel amacı ve önceliği fiyat istikrarını sağlamaktır."


Son dakika haberi: Merkez Bankası Başkanlığına atanan Dr. Fatih Karahan göreve başlamasının ardından ilk açıklamasını yaptı. 

Merkez Bankası Başkanı Dr. Fatih Karahan.

ENFLASYON MESAJI: KESİNLİKLE İZİN VERMEYECEĞİZ

Fiyat istikrarı ve enflasyonla mücadele vurgusu yapan Karahan, şu ifadeleri kullandı:

“Merkez Bankamızın temel amacı ve önceliği fiyat istikrarını sağlamaktır. Bu doğrultuda, güçlü ekibimizle dezenflasyonu sağlamaya yönelik çalışmalarımıza kararlılıkla devam ediyoruz. Enflasyon, hedefimizle uyumlu seviyelere gerileyene kadar, gereken parasal sıkılığı korumakta kararlıyız. Enflasyon beklentilerini ve fiyatlama davranışlarını yakından takip ediyoruz. Enflasyon görünümünde herhangi bir bozulmaya kesinlikle izin vermeyeceğiz.”

Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, Karahan'ın 8 Şubat Perşembe günü saat 10.30'da bilgilendirme toplantısı yapacağı belirtildi.

 

ŞİMŞEK'TEN DE AÇIKLAMA

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, göreve başlayan Karahan'ı tebrik ederek başarılar diledi. Şimşek, "Önümüzdeki dönemde de ekonomi programımızı kurumlararası eşgüdüm içinde kararlı bir şekilde uygulamaya devam edeceğiz. Güçlü ekonomi ekibimiz ile makro finansal istikrarın pekişmesi için var gücümüzle çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek.
Sosyal medyadan açıklama yapan Şimşek, şu ifadeleri kullandı:

"Merkez Bankası Başkanı Sayın Fatih Karahan bugün yeni görevine başlamıştır. Kendisini tebrik ediyor ve başarılar diliyorum. Başkan ve ekibine güvenimiz ve desteğimiz tamdır. 

Önümüzdeki dönemde de ekonomi programımızı kurumlararası eşgüdüm içinde kararlı bir şekilde uygulamaya devam edeceğiz.

Güçlü ekonomi ekibimiz ile makro finansal istikrarın pekişmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. 

Mali disiplin ile dezenflasyon sürecine destek olmaya devam ederken, hayata geçireceğimiz yapısal reformlarla program kazanımlarımızı kalıcı hale getireceğiz."

Piyasalarda 'kara pazartesi' bekleyenlerin hevesini kıracak haber: Şimşek ve Yılmaz...Piyasalarda 'kara pazartesi' bekleyenlerin hevesini kıracak haber: Şimşek ve Yılmaz...

JP Morgan ve Morgan Stanley'den Gaye Erkan ve Fatih Karahan yorumuJP Morgan ve Morgan Stanley'den Gaye Erkan ve Fatih Karahan yorumu

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan görevinden affını istediMerkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan görevinden affını istedi

FATİH KARAHAN KİMDİR?

1982 yılında Eskişehir’de doğan Fatih Karahan, 2006 yılında Boğaziçi Üniversitesi Matematik ve Endüstri Mühendisliği bölümlerinden mezun oldu. 2012 yılında Pennsylvania Üniversitesi’nde Ekonomi alanında yüksek lisans ve doktorasını tamamladı.

Çalışma hayatına 2012 yılında New York Merkez Bankası’nda ekonomist olarak başlayan Karahan, 2022 yılına kadar anılan kurumda İşgücü ve Ürün Piyasası Çalışmaları Başkanı ve para politikası danışmanı olarak görev yaptı. 

Columbia Üniversitesi ve New York Üniversitesi’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak da görev yapan Karahan, 2022’de Amazon’da kıdemli ekonomist olarak çalışmaya başladı. Karahan, Kasım 2022’de Amazon’da Başekonomist görevine atandı.

28 Temmuz 2023 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı’na atanan Karahan, 3 Şubat 2024 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı olarak atandı.

KAYNAK: HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 39
  • Davut 2 ay önce Şikayet Et
    Memur emeklileri mağdur edilmiştir. İnşallah düzeltilir
    Cevapla
  • Hakan 2 ay önce Şikayet Et
    Son birkaç yıl içinde sağlık, yargı, eğitim, askeri, güvenlik ve diğer alanlarda çalışan personellerin çeşitli düzenlemelerle ekonomik hakları (maaşları dışında ilave ödemelerle) iyileştirilmiştir. Ancak kamu mühendislerinin mali ve özlük haklarına yönelik uzun yıllardır hiçbir çalışma yapılmamıştır. Bu durum kamuda görev yapan meslek grupları arasında gelir eşitsizliğine neden olmuştur.
    Cevapla
  • Erdan ak 2 ay önce Şikayet Et
    Güven olmasa fiyat istikrarı olmaz kim gelirse gelsin inşallah iyi olur
    Cevapla
  • Vatandaş 2 ay önce Şikayet Et
    Yakında oda gider faizcilik yapan iflah olmaz faiz iflas felaket sonu hüsran ahireti din adamlarına sorun Allah boşuna yasaklamamış
    Cevapla
  • Gariban ciftci 2 ay önce Şikayet Et
    Zamanında faizi yükseltmesilerde ne oldu. Enflasyon aldı başını gitti. Önce pandemi sonra deprem felaketi geldi. Bu ortamda önce kademeli faiz artırımı sonra dengeler normale gelince faiz düşürmesi yapılmalıydı. Gereksiz ısrar yüzünden ulkenin 2 yılı boşal gitti.
    Cevapla
  • Abdurrahman kahraman 2 ay önce Şikayet Et
    Akaryakit vergisini düşürü gayrimenkul vergisini artirin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle