Cevdet Yılmaz ve Bakan Şimşek'ten Hafize Gaye Erkan açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Bakan Şimşek, TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın görevden affını istemesine ilişkin açıklama yaptı.

Cevdet Yılmaz ve Bakan Şimşek'ten Hafize Gaye Erkan açıklaması
Cevdet Yılmaz ve Bakan Şimşek'ten Hafize Gaye Erkan açıklaması
GİRİŞ 02.02.2024 22:20 GÜNCELLEME 02.02.2024 23:26
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın görevden affını istemesine ilişkin, "Şahsi nedenlerle Merkez Bankası Başkanlığı görevinden affını isteyen Sayın Hafize Gaye Erkan’a yaptığı hizmetler için teşekkür ediyorum. Ekonomi Koordinasyon Kurulu başta olmak üzere katıldığı çalışmalarda yaptığı katkıları takdirle hatırlayacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından güçlü bir siyasi sahiplenme ile bizzat açıklanan orta vadeli programımız kararlı bir şekilde uygulanmaya devam edecektir" açıklamasını yaptı. 

BAKAN ŞİMŞEK'TEN AÇIKLAMA

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın kararına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde yürütülen ekonomi programının kesintisiz ve kararlılıkla devam etmekte olduğunu bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomi ekibine ve uygulanan programa desteği ve güveninin tam olduğunu belirten Şimşek, şunları kaydetti:

"Merkez Bankası eski Başkanı Sayın Hafize Gaye Erkan'ın aldığı karar tamamen şahsidir ve kendi takdirleridir. Aldığı bu kararı saygı ile karşılıyor ve ülkemize sunduğu kıymetli hizmet ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Önerim doğrultusunda yeni atanacak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı ve ekibine başarılar diliyorum. Bu çerçevede ekip olarak güçlü işbirliği ve koordinasyon içinde fiyat istikrarı hedefimize emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz."

Hafize Gaye Erkan kimdir ve aslen nerelidir? Hafize Gaye Erkan'ın eğitimi ve biyografisiHafize Gaye Erkan kimdir ve aslen nerelidir? Hafize Gaye Erkan'ın eğitimi ve biyografisi

KAYNAK: AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 47
  • 7500. 2 ay önce Şikayet Et
    İstifa etmedi, ettirildi .Erdoğan onu görevden aldı çok yakında maliye bakanınıda alacak.Seçim taktikleri başladı. Bu gün erbakanlada anlaşamadı,emekliler hazır olun en az 8000 tl yada üzeri seyyanen zam geliyor. Erdoğan seçimlerde kaybedeceğini anladı bu yüzden çok büyük müjdeler verecek . Emekli,dul ve yetimler seçimlerin kaderini belirleyecek. Asgari ücretlileri saymıyorum.
    Cevapla
  • Kamil 2 ay önce Şikayet Et
    Petrol fiyatı uzun yıllar yüksek kaldı , Kimler kazandı ? Körfez Araplar ile Amerikan Petrol Şirketleri kazandılar . Biz ise Körfez Arap Sermaye'sinden 10 dalık Milyar $ tekabülünde sermaye bulabiliyoruz . Bunun 100 lük Milyar $ yatırım finansmanı seviyelerine çıkarmalıyız .
    Cevapla
  • Şencan 2 ay önce Şikayet Et
    Faizle kalkinan hiç bir ulke olmaz...Rahmetli Necmeddin Erbakan prof.idi.
    Cevapla
  • Haber 2 ay önce Şikayet Et
    Af edildi başka işe girene kadar maaş almaya devam,
    Cevapla
  • Eski akplü 2 ay önce Şikayet Et
    Birde görevden affini isteme sacmaligi cikti insan istifa eder veya aciga alinir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle