Çevre dostu stratejiler için TNFD'de

CarrefourSA, doğayla ilgili etkiler, riskler ve fırsatlar doğrultusunda risk yönetimi ve raporlama sunan küresel bir girişim olan TNFD Forum'una Türkiye'den katılan ilk perakende şirketi olduğunu duyurdu

Çevre dostu stratejiler için TNFD'de
Çevre dostu stratejiler için TNFD'de
GİRİŞ 02.02.2024 11:09 GÜNCELLEME 02.02.2024 12:10

Türkiye’de 58 ilde 1000’den fazla mağazası ve 11 bine yakın çalışanıyla büyümesini sürdüren CarrefourSA, 'Yaşam İçin Doğrusu' adına sürdürülebilirlik çalışmalarına da devam ediyor.

Şeffaf ve denetlenebilir bir anlayışla çalışmalarını sürdüren CarrefourSA, doğanın korunmasına katkıda bulunmak için The Task Force on Nature-related Financial Disclosures (TNFD) Forumu’na katıldı. Şirketlerin doğa ile ilgili etkilerini, finansal risk ve fırsatlarını anlamak, şeffaflığını arttırmak ve çevre dostu stratejilerini geliştirmelerine yardımcı olmak amacıyla kurulan TNFD Forumu’na gönüllü olarak başvurduklarını söyleyen CarrefourSA CEO’su Kutay Kartallıoğlu, “Çevre bilincine uygun bir geleceğe katkıda bulunma hedefiyle Türkiye’den TNFD Formu’na katılan ilk ve tek perakende şirketi olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

DOĞA İLE UYUMLU İŞ SÜREÇLERİNE YATIRIMLARIMIZ ARTIYOR

“CarrefourSA olarak 30 yıldır sürdürülebilirlik ve yaşam için doğrusunu yapıyoruz.” diyen Kartallıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Çevreye duyarlı iş süreçlerine olan yatırımlarımız her geçen gün artarken; finansal uygulamaların sürdürülebilirlik üzerindeki etkisini de ön planda tutan, doğa dostu bir geleceğe katkıda bulunmak hedefiyle TNFD’nin misyonunu destekliyoruz. Türkiye’nin öncü perakende şirketi olarak doğanın bize sunduğu değerleri korumak için sürdürülebilirlik ilkelerine bağlılıkla, gelecek nesillere daha sağlıklı bir dünya bırakmaya devam edeceğiz.”

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.